Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Felsefe Kulübü Aristotales'i andı

Bursa'da buluşan felsefeciler Aristotales tartıştı Aristotales yılı Bursa'daki konferansta anıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi ve Bursa Felsefe Kulübü Aristotales'i andı
 Dünyaca ünlü filozof Aristotales doğumumun 2400'ncü yılında Bursa’da anıldı. Unesco tarafından 2016 yılının “Aristo yılı” ilan edilmesinin ardından dünyaca ünlü filozof Uludağ Üniversitesi  ve Bursa Felsefe Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği konferasta tartışıldı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta dünyaca ünlü filozofun hayatı, devlet, insan, aile, demokrasi ve hukuk kurallarına karşı bakışı akademisyenler tarafından ele alındı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, “Felsefeci ve filozofçuların yaptığı en iyi şey hesaplaşmak. İşte biz de Aristotales'i yeniden düşünüp onunla hesaplaşırsak içinde bulunduğumuz problemlere bir çözüm bulabiliriz” dedi. Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya da konuşmasında şunları söyledi:

“Unesco tarafından 2016 yılı 2400'ncü doğum yılı olan Aristotales yılı olarak ilan edildi. Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Bursa Felsefe Kulübü olarak aralık ayı boyunca Aristotales ile ilgili konferanslar dizisi başlattık. Aristotales'in 2400 yıl öncesine dayanana demokrasi, aile, hukuk kuralları, güçler ayrılığına bakış açısını uzmanlarımızla birlikte irdeledik. Bizim amacımız felsefenin günlük hayatta insanların ulaşabileceği, kendine günlük yaşamı içinde kullanabileceği beslenme kaynağı olmasıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.