Hava Durumu

Uludağ’da kontrollü yoğunluk

Bursa’nın yaz-kış gözde mekanlarından Uludağ’da vatandaşlar kontrollü olarak piknik yapıyor. Milli Parklar girişinde jandarma tek tek araçları durdurarak uyarılar yaparken, jandarma helikopteri de havadan denetimlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2021 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2021 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ’da kontrollü yoğunluk

Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarının ardından valilikler tarafından bazı şehirlerde ormanlara girişler belirli süreyle yasaklandı. Bursa Valiliği’nin de aldığı karar neticesinde Uludağ’a 1 Ağustos ile 1 Eylül arası girişler yasaklandı. Piknik alanlarında vatandaşlar ise 19.00 ile 07.00 arası mangal yakamayacak. Onun haricinde yerde olmamak suretiyle kontrollü mangal ve semaver yakmak piknik ve mesire alanlarında yasak değil. Uludağ Çobankaya ve Bakacak mevkilerine giden yola araba bırakmak yasaklanırken, orman içinde kamp yapmak da ay boyunca yasaklandı.
Pazar günü itibariyle günü birlikçi vatandaşlar Uludağ’ın yolunu tutarken, Milli Parklar girişinde jandarma tüm araçları tek tek durdurarak vatandaşları mangal ve yasaklar konusunda uyardı. Ayrıca jandarma helikopteri de gün boyu Uludağ semalarında uçarak denetimlerini sürdürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.