Hava Durumu

Ürünlü´ye 120 atlık ´Rahvan´ yatırımı

Oğuzlardan günümüze ulaşan ve bir Türk kültürü olarak bilinen Rahvan atçılığı, Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü Mahallesi’nde 200 dönümlük alanda inşa ettiği kompleksle hayat buluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Rahvan atlarının barınacağı, atlı gezintilerin gerçekleştirilebileceği, güzel organizasyonların yapılacağı proje alanında incelemelerde bulundu. 120 atlık ahırlardan 40’ının tamamlanmak üzere olduğunu, 200 dönümlük at binme alanına ise seyir tribünleri ile kontrol kulesinin monte edildiğini belirten Başkan Altepe, “Burası tamamlandığında inşallah Rahvan geleneğinin tüm canlılığıyla yaşatıldığı, güzel organizasyonların yapıldığı bir merkez olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ürünlü´ye 120 atlık ´Rahvan´ yatırımı
 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ürünlü’ye girişinde Rahvan atları tarafından karşılandı. Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ve Mahalle Muhtarı Nihat Algan’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Altepe, projeye ilişkin bilgileri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan aldı.

Başkan Altepe, Ürünlü yatırımıyla tarih boyunca ecdada hizmetçi olan Rahvan atçılığını sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımak istediklerini vurguladı. 200 dönümlük alanda 120 Rahvan atının barınacağı ahırlar, seyir tribünleri, kontrol kulesi ve yürüyüş parkurlarının bulunacağını, buraya gelen herkesin hem atlara bineceğini hem de türlü organizasyonlarla hoşça vakit geçireceğini kaydeden Başkan Altepe, tesisi bahar aylarına yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Altepe, “Şu anda 40 atlık ahır kısmı bitmek üzere. Yanına 2 barınak daha koyulacak ve kapasite 120’ye çıkartılacak. Artık atlarımız sağdan soldan toplanmayacak. Burada beslenmeleri ve bakımları yapılabilecek. Aynı zamanda burası bir etkinlik merkezi olacak. Bursalı at severler, Rahvan gösterilerini zevkle seyredebilecek. Atlara binip Rahvan yürüyüşünün ayrıcalığına kavuşacak” diye konuştu.

Başkan Altepe’ye inceleme gezisinde eşlik eden Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise, yapımı devam eden yatırımla Rahvan atçılığının geleceğe sağlıklı şekilde taşınacağını ifade etti. Dünden bugüne öksüz evlat muamelesi gördüklerini ve Başkan Altepe döneminde bu anlayışın tamamen kırıldığını ifade eden Gür, “Yaptığımız iş ata sporumuza sahip çıkmaktır. Bizler Osmanlı torunlarıyız. Rahvan atları da Osmanlılardan da öte, Oğuzlardan bugüne gelmiştir. Türkleri Oğuzlardan bugüne getiren atlardır. Fakat son yıllarda Türkiye motorize oldu ve insanımız Rahvan atlarını unuttu. İnşallah bundan sonra bu kültür devam edecek. Allah, Recep başkandan razı olun. Bugüne kadar onun gibisi gelmedi. Kültürümüze sahip çıktığı için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

Ürünlü Mahalle Muhtarı Nihat Algan da yapılan yatırımla birlikte bölgenin değer kazanacağını ifade etti. Bahar aylarında yapılacak açılışı heyecanla beklediklerini vurgulayan Algan, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Ne istersek yapıyor. Bundan sonra Ürünlümüzün ismi de duyulmuş olacak. Şehir merkezinde yer almamıza rağmen burayı kimse bilmiyordu. Ama bundan sonra Rahvan etkinlikleriyle birlikte bizden herkesin haberi olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.