Hava Durumu

Yeni mesleki eğitim modelinin ilk adımı hayata geçti

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında geçtiğimiz şubat ayında imzalanan protokol kapsamında organize edilen ilk etkinlik, 16 Aralık’ta Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yeni mesleki eğitim modelinin ilk adımı hayata geçti
 Meslek liselerinin daha verimli hale getirilmesi, öğrencilerin mesleki teknik eğitime daha bilinçli yönelmesi ve iş dünyasının talep ettiği nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde özellikle 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tecrübe paylaşım semineri düzenlendi. Mesleki teknik eğitimde yeni bir model oluşturmak amacıyla BUSİAD tarafından geliştirilen projenin ilk adımı olan etkinlikte, günümüz iş dünyasının olmazla olmazları arasında yer alan çevre ve iş sağlığı-güvenliği konuları ele alındı.

 

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Efsun Dindar’la Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tülin Gündüz katıldı. Aynı zamanda BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu Üyesi de olan konuşmacılar; çevre kirliliği, çevre duyarlılığı ile iş sağlığı ve güvenliği kavramları üzerine birer sunum yaptı. 

 

Dr. Efsun Dindar sunumunda çevreyle ilgili temel kavramlara değinerek, çevre ahlakı, sürdürülebilir çevre, çevrenin temel unsurları, hava kirliliği, hava kirliliğinin etkileri, su kirliliği, su kirliliğinde insan faktörü, toprak kirliliği, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm gibi konulara değindi. Doç. Dr. Tülin Gündüz de iş kazası istatistikleri hakkında bilgi vererek, Türkiye’de her gün 210 iş kazası yaşandığını, 4 kişinin bu kazalar nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin ise iş göremez hale geldiğini kaydetti. İş kazalarının nedenlerine de değinen Doç. Dr. Gündüz, iş yerlerinde kullanılan kişisel koruyucu donanımları tanıtarak söz konusu donanımların kullanılmasının önemine dikkat çekti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.