Hava Durumu

YEŞİL SEFERBERLİĞE ‘YILDIRIM’ DESTEK

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla birlikte ağaç fidanı dikti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YEŞİL SEFERBERLİĞE ‘YILDIRIM’ DESTEK
 Yıldırım Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde geçen yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Türkiye genelinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Azerbaycan’da aynı anda gerçekleştirilen etkinlik ile ağaçlandırma seferberliğine destek oldu. Değirmenönü Mahallesi’ndeki Yıldırım Belediyesi Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç fidanı dikim törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Yıldırım Kaymakamı Âdem Yazıcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Oğuz Babacan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Emniyet Müdürü Latif Turan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Akbulut, İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, muhtarlar ve çocuklar katıldı.


DAHA YEŞİL BİR YILDIRIM İÇİN 7 BİN FİDAN


Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak adına “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sevgili çocuklarımızla beraber güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanında, Yavru Vatan’ımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, kardeş vatanımız Azerbaycan’da hep birlikte inşallah geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak adına Geleceğe Nefes projesiyle beraber fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Yıldırım Belediyesi Hatıra Ormanı olan bu alanda ilerleyen dönemde okullarımızla beraber yapacağımız çalışmalarla, her öğrencimizin isminin yer alacağı fidanlarla önemli bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bu nokta yaklaşık 68 dönümlük bir alan. İnşallah burada yaklaşık 7 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Çocuklarımıza inşallah daha yeşil bir Yıldırım, daha müreffeh bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.


“HER FİDAN UMUTTUR”


Dikilen her fidanın geleceğe yapılan güzel bir yatırım olduğunu belirten Yıldırım Kaymakamı Âdem Yazıcı ise, “Bugün önemli bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve rehberliğinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü idrak ediyoruz. Amacımız yeşil bir Türkiye ve ilçemizde de sloganıyla özdeşleşen daha yeşil bir Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek. Dikilen her fidan geleceğe yapılan güzel bir yatırımdır” diye konuştu. Dikilen fidanların geleceğe umut olarak yeşil bir dünya bırakma anlamında çok önemli olduğunu işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, “Yıldırım Belediyemizin gerçekleştirdiği böyle önemli bir organizasyonda bulunmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Bugün tüm Türkiye’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Azerbaycan’da Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde organize edilen Nefes Projesi kapsamında evlatlarımızla bu etkinlikte olmak gerçekten güzel. Bugün dikeceğimiz bu fidanlar geleceğe umut olacak, geleceğe yeşil bir dünya bırakma anlamında gerçekten çok önemli. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından fidanların dikimi gerçekleştirildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.