Hava Durumu

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’den gençlere tavsiyeler

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’den gençlere tavsiyeler

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan ‘Doğudan Batıya Yerel Yönetimler’ programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yönetimler ve Yıldırım Belediyesi’nin hizmetleri hakkında üniversite öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Üniversite öğrencilerine özel ve mesleki hayatındaki tecrübelerini aktararak söyleşiye başlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, başarıya ulaşmanın en başta insanın ‘kendisine inanmaktan’ geçtiğinin vurgusunu yaptı.

7T FORMÜLÜNÜ VERDİ

Hayatın her alanında özellikle iş hayatında rekabet ortamının var olduğuna dikkat çeken Başkan Edebali, başarının elde edilmesinin ‘7 T’ formülünden geçtiğini söyledi. Başkan Edebali, Gencobahis “Bunlardan ilki ‘tahayyül’. Önce hayal etmemiz lazım. Tahayyül etmeden hiçbir şey gerçekleşmez. İkincisi ise, bir işe başlamadan önce olumlu ve olumsuz yanlarını iyice inceleme evresi olan ‘tetkik’. Üçüncü olarak projeyi değerlendirme aşaması olan ‘tahkik’. Dördüncüsü zaman planlaması yapacağımız ‘takvim’, beşincisi uygulamanın ilk adımı olan ‘tatbik’, altıncısı her adımı izlemek olan ‘takip’ ve son olarak ortaya çıkan sonuç, gelişim aşaması olan ‘tekâmül’dür” bilgisini paylaşarak başarının formülünü verdi.

Programın son bölümünde ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala ve öğrenciler, Başkan Edebali’ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.