Hava Durumu

YILDIRIM BELEDİYESİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR

Yıldırım Meslek Edindirme Kursları’nda eğitimler pandemi sürecinde online olarak devam ederken, işaret dili eğitimlerine de başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM BELEDİYESİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR
 Yıldırım Meslek Edindirme Kursları’nda eğitimler pandemi sürecinde online olarak devam ederken, işaret dili eğitimlerine de başlandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, engelli vatandaşların kaliteli bir yaşam sürmeleri için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bir nebzede olsa destek olabilmek için işaret dili kurslarımızı açtık. Kurslarımıza çok yoğun bir talep var. Hemşerilerimizin ilgisi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bizler gerek bu eğitimlerle gerek diğer hizmetlerimizle engelleri ortadan kaldırıp vatandaşımız ile ortak bir paydada buluşmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘PROFESYONEL EĞİTİM VERİYORUZ’

Ev ortamında profesyonel eğitim verdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Belediyemizin sunmuş olduğu bu hizmetten vatandaşlarımız da çok memnun. Eğitimin online formata taşınmasının ulaşılabilirlik noktasında ciddi etkisi oldu. Amacımız, genel manada işitme ve konuşma engeli olan insanlarımızın toplumda yaşadığı iletişim sıkıntılarını en aza indirmek. Bunun için birçok insana bu yetiyi kazandırarak hem farkındalık oluşturmak hem de yetiştirdiğimiz kitle ile oluşacak iletişim sıkıntılarının önüne geçmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

İşaret dili eğitimi gören Esra Türksever ise,“İşitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurarak yaşayabilmek adına bu eğitimi almanın şart olduğunu düşünüyorum. Bu imkanı sunduğu için Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.