Hava Durumu

YILDIRIM BELEDİYESİ İŞ SAHİBİ YAPIYOR

Yıldırım Belediyesi, İŞKUR ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde hayata geçirdiği Yıldırım İstihdam Merkezi ile işveren ve iş arayanları bir araya getirerek yeni ekmek kapılarının açılmasına vesile oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM BELEDİYESİ İŞ SAHİBİ YAPIYOR
 Sosyal Belediyecilik çalışmalarının merkezine vatandaşları yerleştirerek ilçe sakinlerine destek olacak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İstihdam Merkezi ile iş arayanlara umut oluyor, işverenlere nitelikli çalışan sağlıyor. Yıldırım Belediyesi’nin, Türkiye genelinde istihdam oluşmasındaki en önemli kurumlardan olan İŞKUR ve ülke ekonomisinin can damarı Bursa’nın ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşüm ve gelişiminde doğrudan katkı sağlayarak, Türkiye'nin büyüme hedeflerinde aktif rol alan projeleri hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiği iş birliği ile oluşturulan Yıldırım İstihdam Merkezi, işveren ve iş arayanları bir araya getirerek istihdama katkı koyuyor.

2 BİN 316 KİŞİYE İŞ

Yıldırım İstihdam Merkezi’ne ulaşarak taleplerini ileten vatandaşlar için önemli çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, merkezin hizmete başladığı Kasım 2019’dan bu yana başvuru gerçekleştiren 18 bin 852 kişiyi özel sektörün önemli firmalarına yönlendirdi. Yıldırım Belediyesi tarafından yönlendirilen iş arayanların işverenlerle gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde 162’si engelli olmak üzere toplam 2 bin 316 kişi yeni iş sahibi oldu.

HEM İŞ ARAYAN HEM İŞVEREN KAZANIYOR

Yıldırım’da ilçe sakinlerine destek sağlayacak projeleri önemseyerek bu noktada çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Belediyecilik çalışmalarımız arasında hemşehrilerimize destek olacak çalışmaları hayata geçirmeyi oldukça önemsiyoruz. Bu doğrultuda iş arayan vatandaşlarımız iş, çalışan arayan işletmelerin çalışan ihtiyacına olumlu cevap vermek için İŞKUR ve BTSO ile birlikte oluşturduğumuz Yıldırım İstihdam Merkezi ile vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayarak, insanlarımızın evlerine ekmek götürmesine yardımcı oluyoruz. Başvuran vatandaşlarımızın meslek ve talepleri doğrultusunda İŞKUR ve BTSO dahilinde hizmet veren ve çalışan ihtiyacı olan kuruluşlara yönlendirmelerini yaparak hem insanımızın kazanmasını sağlıyor, hem de ekonomiye can veren kuruluşların nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Yıldırım İstihdam Merkezi’miz vesilesi ile iş bulan hemşehrilerimize bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.