Hava Durumu

YILDIRIM’DA 19 MAYIS COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI

Yıldırım Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Yıldırım’daki 19 Mayıs kutlamaları, sabah 09.00’da Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Kampüsü’nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2021 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2021 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM’DA 19 MAYIS COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI

Salgın tedbirlerine uygun şekilde düzenlenen programa Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas, akademisyenler, öğrenciler ve Yıldırım Belediyesi personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Karademir, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ülkemizin kurtuluşu, bağımsızlığı, gelişmesi, güçlenmesi için kan veren, can, emek veren, ter döken herkesi minnet ve rahmetle anıyorum. Bursa Teknik Üniversitesi ve Yıldırım Belediyesi, gençlerimizin eğitimi ve gelişimi açısından önemli işbirliklerine imza atıyor. Bize daima destek olan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Mili Mücadele ruhunun daima yaşatılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas ise; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ta başlattığı bağımsızlık hareketi Türk tarihinin dönüm noktalarındandır. Milli Mücadele’nin hangi şartlarda, ne fedakârlıklarla kazanıldığını herkes bilmeli. Bugün bu ülkede bağımsız biçimde yaşamamızı sağlayan, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından, Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, halatla binadan iniş ve kendi imkânlarıyla yaptıkları drone ile uçuş gösteri gerçekleştirdi. Program sonunda ise 20 kişilik öğrenci grubu, gençlik yürüyüşü yapmaları için Orhaneli Sadağı Kanyonu’na uğurlandı.

BAŞKAN YILAZ: ‘HÜRRİYET ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK’

Yıldırım Belediyesi’nin kutlamalar için organize ettiği klasik araba konvoyu ve bando takımı da ilçe turu yaparak 19 Mayıs coşkusunu sokaklara taşıdı. 19 Mayıs konvoyunun sesini duyanlar pencere ve balkonlara koşarken, sokaktaki vatandaşlar da alkışlar ve bayraklarla konvoyun coşkusuna ortak oldu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Valilik tarafından Heykel Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi tören ve etkinliklere katıldı. 19 Mayıs gösterilerini izleyip, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Oktay Yılmaz, “Milletimizin bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 102’inci yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bugün caddelerde, sokaklarda karşılaştığımız coşku ve gençlerimizin gözlerinde gördüğümüz ışık, 19 Mayıs’ta yakılan hürriyet ateşinin hiç sönmediğini ispatlıyor.  19 Mayıs ruhu, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahraman ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.