Hava Durumu

Yıldırım’da öğrencilere çevre eğitimi

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için çocuklara eğitim veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım’da öğrencilere çevre eğitimi
 Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) ile Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (ASD) hediyesi olan dergilerin dağıtıldığı eğitimde, çevreye saygılı ve geri dönüşümle doğal kaynakları koruyan bilinçli nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor. Okullarda düzenlenen eğitimlerle çevre konusunda hassas bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,“2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 144 okulda 11 bin 352 öğrenciye çevre konulu eğitim verdik. Yaşanabilir bir dünya için bu çevre korumanın bilincinde olmak zorundayız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakmak için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz”dedi.
Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Başkan Edebali, okullarda verilen eğitimlerin 2016-2017 eğitim yılının ikinci döneminde devam edeceğini de açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.