Hava Durumu

YILDIRIMLI KADINLAR SANATLA EKONOMİYİ CANLANDIRIYOR

YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN YIL-MEK BÜNYESİNDE DÜZENLENEN HALICILIK KURSUNDA BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR. YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “HACİVAT MAHALLESİNİ HALICILIK KONUSUNDA TİCARİ ALANDA REKABET EDEBİLEN BİR BÖLGE HALİNE GETİRİYORUZ” DEDİ. BAŞKAN EDEBALİ: “YILDIRIMLI KADINLARI HOBİLERİNİ MESLEĞE DÖNÜŞTÜREREK ÜRETİM ZİNCİRİNE DÂHİL EDİYORUZ.”

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIMLI KADINLAR SANATLA EKONOMİYİ CANLANDIRIYOR
 Yıldırım Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirildikten sonra mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği halıcılık kurslarında kursiyerler göz kamaştırıcı eserler ortaya koyuyor.

 

Yıldırım Belediyesi’nin Yıldırım İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte YIL-MEK kursları kapsamında Hacivat mahallesinde hizmet verdiği merkezde 7 adet dokuma tezgâhında 14 kursiyer eğitim görüyor. Hafta içi her gün toplamda 496 saatlik eğitime katılan kursiyerler yaptıkları çalışmalarla göz kamaştıran eserlere imza atıyorlar. Geçtiğimiz yıl 14 kişi mezun veren bu yıl da ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslarda eğitim gören Yıldırımlı kadınlar, uzun ve detaylı bir temel eğitimim ardından, halılarının dokuma işlemini başarıyla gerçekleştiriyor. Geleneksel Anadolu motiflerinin yanı sıra modern işlemelerin de ustaca yansıtıldığı eserler, büyük beğeni kazanıyor.

 

BÖLGESEL EKONOMİYE KATKI

 

YIL-MEK bünyesinde düzenlenen kurslarla hem geleneksel sanatları canlı tutmaya hem de ilçe sakinlerine meslek kazandırmayı sürdürdüklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu merkezimizde verdiğimiz kurslarımızla insanlarımızı üretim zincirine dâhil ederek, hobilerini mesleğe dönüştürmelerini sağlıyoruz” dedi. Mahalle bazlı ekonomik kalkınma planlamasında Hacivat mahallesindeki halıcılık kursunun önemli bir yer tuttuğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “Burada kadınlarımız sadece halı dokumayı öğrenmeyecek, dokudukları halıların satışından pay alacakları için sürdürülebilir kalkınma sağlayacak. Böylelikle bölgesel ekonomiyi güçlenerek, ticari faaliyetler önemli bir ivme kazanacak” diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.