Hava Durumu

Yıldırımlı miniklere uygulamalı afet eğitimi

Yıldırım Belediyesi, olası bir afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, afet sırasında doğru davranış şekli ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında okullarda uygulamalı bilgilendirme eğitimi düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırımlı miniklere uygulamalı afet eğitimi

Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, toplumda afet farkındalığının arttırılması için ilçedeki okullarda rutin olarak temel afet bilinci eğitimleri veriyor. Ekipler tarafından Nene Hatun Anaokulu’ndaki miniklere ‘afet farkındalık eğitimi’ verildi. Öğrencilerin uygulamalı olarak deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası; okulda, evde ve açık alanlarda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildiği eğitim, öğrencilerin tahliye edilmesiyle tamamlandı.

AFETE BİLİNCİ VURGUSU

Yıldırım’ı olası bir deprem anında felaketi yaşayan bir şehir olmaktan kurtaracak önlemlerin alınmasının önemine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Olası bir deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler hususunda 90 okulda temel afet bilinci eğitimi vereceğiz. Bu hedefle rutin olarak uygulamalı eğitimlerimizi sürdürerek afete karşı duyarlı bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bursa birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Bunun için eğitimleri öğrencilerle sınırlamayıp vatandaşlarımızda da toplumsal afet bilincinin oluşturulması, insanımızın bilgi ve becerisinin arttırılması için programlarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak bir afet yaşanmadan evvel evlatlarımıza afet bilincini aşılamak için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, Yıldırım’da ulaşamadığımız tek bir vatandaşımız kalmasın. 7’den 70’e her insanımızı duyarlı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.