Hava Durumu

YILDIRIMLI SATRANÇÇI DÜNYAYI 'MAT' ETTİ

YILDIRIM BELEDİYESPORLU SAFİYE ÖYKÜ İNCE, DÜNYA OKULLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI SONRASI DÜNYA GENEL SIRALAMASINDA 5. SIRADA YER ALDI

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIMLI SATRANÇÇI DÜNYAYI 'MAT' ETTİ
 BAŞKAN İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “ŞEHRİMİZİN KALKINMASINDAKİ EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ GENÇLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜREREK ADIMIZI TÜM DÜNYADA DUYURUYORUZ.”

 

Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu unvanlarına sahip Yıldırım Belediyesporlu Safiye Öykü İnce, Dünya Okullar Satranç Şampiyonasını 5. olarak tamamladı.

 

Rusya’nın Sochi şehrinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan Yıldırım Belediyespor’un şampiyon satranççısı Safiye Öykü İnce, elde ettiği derece ile Dünya genel sıralamasında 5.’lik koltuğunun sahibi oldu. 500 sporcunun G7, U7, G9, U9, G11, U11, G13, U13, G15, U15, G17, U17 kategorilerinde yarıştığı ve 24 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği şampiyonada yer alan Safiye Öykü İnce, kendi kategorisinde en iyi skoru yaparak 1.’lik ödülünü kazandı. Rakipleri karşısında iyi bir mücadele ortaya koyarak yarı finale kadar yükselen Yıldırımlı sporcu, yarı final ve 3.’lük maçlarında şanssız bir şekilde kaybederek turnuvayı 5. olarak bitirdi. Yıldırımlı sporcunun turnuvada gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kariyerinde Avrupa, Türkiye ve sayısız yerel şampiyonluklara sahip Safiye Öykü İnce’ye, Dünya şampiyonasında Yıldırım adını bir kez daha duyurduğu için teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerle, en büyük güvencemiz gençlerimizle el ele vererek ilçemizin adını yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda duyurmaya devam edeceğiz” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.