Hava Durumu

YILDIRIMLILAR DOĞA İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ, FİDAN DİKTİ

Yıldırım Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ dolayısıyla sıfır emisyonlu hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla bisiklet yarışması düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde 300 bisikletlinin katılımıyla düzenlenen ‘Doğa İçin Pedalla’ etkinliğine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanısıra, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ve Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci katıldı. Barış Manço Kültür Merkezi ile Cumalıkızık Köyü arasındaki 8 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen bisiklet yarışmasında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci de bisiklet tutkunları ile pedal çevirdi. Sporcuların yarışma kuralları gereği Otosansit Bölgesi’nde bir adet fidan dikerek yarışa devam ettikleri etkinlik, dereceye giren bisiklet severlerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIMLILAR DOĞA İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ, FİDAN DİKTİ
 YILDIRIM’A YENİ BİSİKLET YOLLARI

Yıldırımda ilk defa bir bisiklet yarışı düzenlediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bundan sonraki yıllarda da bu tarz yarışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler bu etkinliği 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle gerçekleştirdik. Etkinliklerimizin ilk ayağında Yıldırım’daki muhtarlarımızla birlikte Yıldırım’ın, Uludağ’ın doğal güzellikleri içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugünde siz değerli sporcularımızın katılımıyla ‘Doğa İçin Pedalla’ dedik. Etkinliklerimizin son ayağında ise Yıldırımlı minik kardeşlerimizle bisikletlerimizi süsleyerek Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi’mizde onlarla birlikte tur atacağız. Tabi bizim bu çalışmalarımız sadece günübirlik etkinliklerde kalmayacak. Yıldırım’a bisiklet yolları da kazandıracağız. Yıldırım artık bir üniversite şehri, Mimarsinan ve Yıldırım Kampüslerimizi birleştirecek şekilde oluşturacağımız bisiklet yollarını önümüzdeki dönem için hem planlarımıza işleyecek hem de uygulamaya koymuş olacağız. İnşallah bu tip etkinlikleri bundan sonraki yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediyesi’ne düzenlediği bu tarz etkinlikler için teşekkür eden AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise, “Farkındalık oluşturacak pek çok işe Sayın Başkanımız Oktay Yılmaz öncülük ediyor. Yıldırımlılar olarak, Bursalılar olarak doğaya, spora, sanata gereken ilgiyi fazlasıyla gösteriyoruz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.