Hava Durumu

‘ZAFER’ COŞKUSU YILDIRIM’DA YAŞANACAK

Yıldırım Belediyesi, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un nihai zaferle taçlandığı 30 Ağustos’un 98. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘ZAFER’ COŞKUSU YILDIRIM’DA YAŞANACAK
 Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş kıvılcımını yakması ve kahraman milletin azmi, inancı, fedakarlıkları ile milli mücadelenin 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’un başarıya ulaşması sonucunda kazanılan ‘Büyük Zafer’in 98. yılı, Yıldırım’da coşkuyla kutlanacak. Yıldırım Belediyesi, Büyük Taarruz’un nihai zaferle taçlandığı 30 Ağustos 1922’nin 98. yıl dönümünde, Gazeteci-Yazar ve Televizyon Programcısı Pelin Çift ile Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katılımıyla gerçekleşecek ‘Büyük Taarruz ve Zafere Giden Yol’ konulu söyleşiye ev sahipliği yapacak. Büyük Taarruz ile kazanılan zaferin detaylarının masaya yatırılacağı söyleşi ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı heyecanı, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksekokulu Türk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Kahramanlık Türküleri Konseri’ ile tamamlanacak. Zafer Bayramı etkinlikleri, 30 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da, Yıldırım Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın bulunduğu Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenecek.

İNANÇLA KAZANILAN ZAFER

Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde olunduğu müddetçe millet olarak iman gücü ve vatan aşkıyla aşılamayacak engel olmayacağını vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile birlikte düşmanı yurdumuzdan süpürdüğümüz bu zafer, o gün imkanı olmayan fakat imanı olan aziz millet ve onun kutlu önderi Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşları ve kahraman ordumuzun inancıyla ulaştığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Rabbim bizlerin birlik ve beraberliğini daim etsin. Çünkü bizlerin, bir ve beraber oldukça iman gücümüzle ve vatan aşkımızla birlikte aşamayacağımız bir engel yoktur. Tabiri caizse vahşi Batı medeniyetine karşı verdiğimiz mücadelenin 15 Temmuz’la birlikte ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi kavramaktayız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.