Hava Durumu

BATALLA’NIN HEYKELİ YENİ SEZONA YETİŞECEK

Bursaspor’da adı Şampiyonluk dahil bir çok başarıda ismini yazdıran Arjantinli efsane Pablo Martin Batalla, yapımına başlanan heykeli ile Bursa’da anıtlaşacak!

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BATALLA’NIN HEYKELİ YENİ SEZONA YETİŞECEK
 

Bursa’da her jenarasyonun kalbinde taht kuran, adı efsaneleşen süper bücür Pablo Martin Batalla hafta başında eşi Barbara ile birlikte Bursa’ya ziyarete geldi. Hazır Bursa’ya gelmişken, fikir babalığını ve sponsorluğunu üstlenen eski yönetici Av. Hakan Dinçtürk tarafından, kendisi Batalla heykelinin yapıldığı Atölye Rıdvan Sevim sanat evinde misafir edildi.

Beraberinde eşi Barbara ve Bursaspor’da birlikte çalıştığı yakın arkadaşı Volkan Çay ile Atölye Rıdvan Sevim sanat evinde hem heykel çalışmalarını dikkatle izleyen Pablo Martin Batalla hem de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karakter olarak çok büyük alçak gönüllü olduğu bilinen Batalla bu ziyaret esnasında gördüğü ilgi karşısında mutluluğunu sık sık dile getirdi.

Dinçtürk “RIDVAN USTANIN BOĞA HEYKELİ FİKİR VERDİ!”

Batalla heykeli projesinin fikir babası ve aynı zamanda sponsorluğunu üstlenen eski yönetici Av. Hakan Dinçtürk; heykel fikrinin çok ani geliştiğini ifade ederek “Rıdvan ustanın daha önce yaptığı boğa heykelini görünce kendisine Timsah heykeli yapabilir misin diye sorunca “bu benim işim!” cevabını verdi. Bende arkasından peki metalden insan heykeli yapar mısın diye sordum. Buna da olumlu cevap verince hemen ikisini birleştirerek Timsah ve Batalla heykelini tasarlaması istedim”

PLANLI OLMAYAN SPONTANE BİR DÜŞÜNCEYDİ!

“Bilirsiniz bu tür konular genelde konuşulur ama askıda kalır böyle olmasını istemediğimden hemen hayata geçirmek için aramızda bir sözleşme yaptık. Bunu da sosyal medyadan hemen duyurunca artık geri dönüşü olmayan bir çalışma başlamış oldu. Kısaca hiç planlı bir düşünce olmadığı halde spontane gelişen bir düşünce bugün artık vücut bulmaya başladı” dedi. 

Senelerce yaptığı özel imalat ve sanatsal çalışmalarıyla tanınan Rıdvan Sevim ise böylesine anlamlı bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Bugüne kadar çok değişik sanatsal çalışmalar yaptım ama Batalla projesinin bu kadar anlamlı bir proje olacağını içine girdikten sonra anladım. Pablo’nun neden Bursa’da bu kadar derin bir iz bırakan futbolcu olduğunu bugün kendisini tanıyınca bir kere daha anladım. Adı efsaneye kadar çıkmış biri için bu kadar çok naif, kibar ve alçak gönüllü birisini tanıdım bugün, futbolu kadar kişiliği de gerçekten çok ama çok özel birisi”

Rıdvan SEVİM “İKİ SEVGİLİ BİRBİRLERİNE BAKACAKLAR”

“Hakan bey ile başladığımız düşünceden bugün çok farklı bir noktaya geldik çünkü proje her gün yeni bir özellik katmaya çalışıyoruz. Pablo’nun şampiyonluğu getiren 2009/2010 sezonunda ki Beşiktaş maçındaki gol sonrası sevincini görselleştiriyoruz. Pablo’nun gol sevinci Şampiyonluğu simgeleyecek ayrıca yanında Bursaspor taraftarını da temsil edecek bir timsah olacak. Ana temamız ise Batalla ve Timsah birbirlerine bakacak bu ikilinin beraberce yaşadıkları sevgiyi konu edeceğiz”

“Ayrıca görsellerimizin tasarımı Endüstriyel Tasarımcı Volkan Türkoğlu tarafından titizlikle yapılıyor. Paslanmaz çelik levhaları yatay olarak kullanarak farklı bir konsept ortaya çıkacaktır aynı zamanda heykel üzerinde 1963 adet paslanmaz plaka kullanarak Bursaspor’un kuruluş tarihine atıfta bulunacağız” dedi.

BATALLA “HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pablo Martin Batalla ve eşi Barbara tasarımı incelerken çok duygulu anlar yaşadılar özellikle Batalla bu proje karşısında çok ama çok onur duyduğunu ifade ederek; “Gerçekten bunu hak ettim mi tam olarak bilemiyorum ama böylesine güzel bir düşünce karşısında saygıyla eğilerek mutluluğumu söylemek istiyorum. Evet, Bursa’da ve Bursaspor’da çok güzel dostluklarım ve arkadaşlarım oldu ama yapılan bu jest gerçekten benim için çok değerli. Bu konuda Hakan bey’e ve emeği geçen Rıdvan ve Volkan Beylere çok teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek her zamanki samimiyetini göstermiş oldu.

Heykelin planlanan bitiş tarihi yeni sezon açılışının hemen öncesi olarak planlanıyor ve yapılacak törene mutlaka katılacağı sözünü veren Pablo Martin Batalla için aynı gün bir dizi etkinliğinin yapılması da planlanıyor.HABER: ADNAN ALP




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.