Hava Durumu

Bursaspor 2-1 Antalyaspor (Maç Sonucu)

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor 2-1 Antalyaspor (Maç Sonucu)
 Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Bursaspor, Antalyaspor'u konuk etti.


Timsah Arena'daki karşılaşmayı Bursaspor 2-1 kazandı.
 

Bursaspor'a galibiyeti getiren goller, 20. dakikada Kubilay ve 32. dakikada Batalla'dan geldi. Antalyaspor'un tek sayısını ise, 41. dakikada Deniz Kadah kaydetti. 


Bu skorun ardından Hamzaoğlu'nun öğrencileri puanını 27 yaptı. Süper Lig'in 16. haftasında Timsah deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.


BATALLA'DAN 1 GOL, 1 ASİST
 

Karşılaşmanın 20. dakikasında Batalla'nın asistinde Kubilay'ın gölüyle öne geçti. Cristobal Jorquera havadan pasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderdi. O noktada kaleci Fornezzi topu ıskaladı ve top Pablo Batalla'nın önünde kaldı. Batalla'da son çizgiden topu altıpasın içine çevirdi. Bu noktada Kubilay Kanatsızkuş boş kaleye şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.


İlk golde asist yapan Batalla maçın 32. dakikasında sahneye çıktı. Antalyaspor yarı alanında Kubilay Kanatsızkuş rakibinden kaptığı topla süratle ceza yayının hemen sağına doğru ilerledi. O noktada Kubilay pasını sol tarafa doğru çıkardı. Cristobal Jorquera'ya son anda çarpan top Pablo Batalla'nın önünde kaldı. Batalla da ceza sahası içinde sol çaprazdan şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara göndermeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR


1' Karşılaşma Bursasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.


5' Hava topu mücadelesinde Ertuğrul Ersoy, Sakıb Aytaç'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.


9' Ceza yayının hemen gerisinden Pablo Batalla'nın yerden tam köşeye çektiği şutu son anda Saso Fornezzi kornere çeldi.


13' Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Pablo Batalla, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Top ağlarla buluşuyor ancak hakem, Pablo Batalla'nın topu önüne alırken eliyle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle ve serbest vuruş kararına hükmetti.


15' Antalyaspor defansının hatasıyla topu önünde bulan Kubilay Kanatsızkuş kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Saso Fornezzi bu şutu kornere çeldi.


16' Danilo Campos, rakibi Aziz Behich'e sert bir faul yapıyor ve hakem Ali Palabıyık sarı kartını Danilo için kullanıyor.


20' GOL GOL GOOOLLL... Bursaspor, Kubilay'ın golü ile 1-0 öne geçti... Cristobal Jorquera havadan pasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderdi. O noktada kaleci Fornezzi topu ıskaladı ve top Pablo Batalla'nın önünde kaldı. Batalla'da son çizgiden topu altıpasın içine çevirdi. Bu noktada Kubilay Kanatsızkuş boş kaleye şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.


31' Erdem Özgenç'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pablo Batalla şutunu çekti ancak top savunmadan geri geldi. Dönen top ceza yayının hemen solundaki Yonathan Del Valle'nin önüne düştü. Del Valle de topun gelişine şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıktı.
 


32' GOL GOL GOOOLLL... Bursaspor, Batalla'nın golü ile farkı 2'ye çıkardı... Antalyaspor yarı alanında Kubilay Kanatsızkuş rakibinden kaptığı topla süratle ceza yayının hemen sağına doğru ilerledi. O noktada Kubilay pasını sol tarafa doğru çıkardı. Cristobal Jorquera'ya son anda çarpan top Pablo Batalla'nın önünde kaldı. Batalla da ceza sahası içinde sol çaprazdan şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara göndermeyi başardı.


36' Sol taraftan Bursaspor köşe vuruşu kazandı. Korner için topun başına geçen Cristobal Jorquera ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırdı.
 

38' Zeki Yıldırım, Pablo Batalla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kartı gördü.


41' Antalyaspor, Deniz Kadah ile maçta durumu 2-1'e getirdi.


43' Antalyaspor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği... Zeki Yıldırım sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı, Charles Fernando yerine oyuna dahil oldu.


44' Bursaspor'da Erdem sarı kart gördü.


45' Antalyaspor yarı alanında Charles Fernando, rakibi Pablo Batalla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
 

İKİNCİ YARI


46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Antalyaspor başladı.


54' Serge Mbilla Etame sağ kanatta Erdem Özgenç'e yaptığı faul sonrasında sarı kartı gördü.


57' Ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan Cristobal Jorquera'nın şut farklı bir şekilde auta çıktı.


60' Orta alanda Sakıb Aytaç, Deniz Yılmaz'a çok sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.


63' Bursaspor kalesinde tehlike... Antalyaspor'da paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Rıdvan Şimşek ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderdi. Bu noktada Ondrej Celustka kafa vuruşunu yaptı, top farklı bir şekilde auta çıktı.


70' Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Samuel Eto'o ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderdi, o noktada Ertuğrul Ersoy topu uzaklaştırdı.


71' Cristobal Jorquera'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında altıpasın önüne gelen ortaya savunmadan gelen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Fornezzi bu şutu kurtardı.


74' Antalyaspor'da oyuncu değişikliği... Danilo Campos oyundan alındı, Serdar Özkan yerine oyuna dahil oldu.


76' Bursaspor'da oyuncu değişikliği... Joshua John, Yonathan Del Valle'nin yerine oyuna dahil oluyor.


77' Bursaspor gole çok yaklaştı... Savunmanın geri pasını uzaklaştırmak isteyen kaleci Fornezzi topa iyi vuramayınca, top Kubilay Kanatsızkuş'un önünde kaldı. Kubilay, ceza sahası içi sağ tarafından pasını hemen yanındaki Deniz Yılmaz'a attı. Deniz, penaltı noktasının hemen sağından çok sert bir şut çekti fakat top az farkla auta çıktı.


81' Rıdvan Şimşek, Bursaspor yarı alanında Pablo Batalla'ya faul yapıyor ve bu müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.


82' Antalyaspor oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Rıdvan Şimşek oyundan alınırken, Jean Makoun yerine oyuna dahil oluyor.


83' Sol kanattan Cristobal Jorquera'nın altıpas çizgisi üzerine gönderdiği ortasına Merter Yüce kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Fornezzi zorda olsa bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.


89' Cristobal Jorquera'nın pasıyla topla buluşan Deniz Yılmaz bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya Deniz Yılmaz için kaldırıyor. Bu pozisyon sonrasında hakem Ali Palabıyık'ın düdüğüne rağmen şutunu çeken Deniz Yılmaz sarı kart ile cezalandırılıyor.


90+2' Bursaspor'da oyuncu değişikliği... Jorquera oyundan alındı, yerine Bilal Kısa oyuna girdi.


MAÇ METRE
 

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye (Timsah Arena)
 

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Can Satman, Serkan Olguncan
 

Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Ertuğrul Ersoy, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Jorquera (Dk. 90+2 Bilal Kısa), Batalla, Del Valle (Dk. 76 John), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 88 Faty), Deniz Yılmaz
 

Antalyaspor: Fornezzi, Rıdvan Şimşek (Dk. 82 Makoun), Chico, Celustka, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım (Dk. 43 Charles), Yekta Kurtuluş, Danilo (Dk. 74 Serdar Özkan), Deniz Kadah, Mbilla, Eto'o
 

Goller: Dk. 20 Kubilay Kanatsızkuş, Dk. 32 Batalla (Bursaspor), Dk. 41 Deniz Kadah (Antalyaspor)
 

Sarı kartlar: Dk. 5 Ertuğrul Ersoy, Dk. 44 Erdem Özgenç, Dk. 69 Batalla, Dk. 88 Deniz Yılmaz (Bursaspor), Dk. 17 Danilo, Dk. 37 Zeki Yıldırım, Dk. 45+1 Charles, Dk. 54 Mbilla, Dk. 60 Sakıb Aytaç, Dk. 82 Rıdvan Şimşek (Antalyaspor)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.