Hava Durumu

Bursaspor ve Göztepe Fırsat Tepiyor!

İkinci Yarı ile birlikte çıktığımız 12 maçın hepsine final maçı niyetiyle çıktık ama hala o final havasından bir türlü kurtulamadığımız gibi durumumuz gittikçe cehennem ateşinin göbeğine doğru hızla yol alıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor ve Göztepe Fırsat Tepiyor!
 

Göztepe : “Buyurun Lütfen!” 

Bursaspor : “Rica Ederim Siz Buyurun Lütfen”

Düşme hattının play-off maçlarını oynuyoruz sanki bizler bir türlü kazanamadıkça alt gruptaki Akhisar Belediye, Erzurum BB ve Göztepe gibi takımlar yaşama bağlanıyorlar. Kısaca bu takımlara her hafta can suyu vermeye devam ediyoruz. Son üç haftada biz sadece Kasımpaşa karşısında 1 puan çıkarabildik ama Göztepe ise nazire yaparcasına sıfır çekti.

Böylesine tarihi bir fırsatı ısrarla iki takımda elinin tersiyle birbirilerine itiyor ama ikisinin de bu ikramı kabul etmemesi bir hayli hazin bir durum. Oysa genelde bu haftalarda aynı durumdaki takımlar sürekli kazanırlar hatırlarsanız düştüğümüz sene bile son 5 maçı kazandığımız halde 40 puanla küme düşmüştük.

Ligde durumların netleşmesinden sonra ahlar vahlar dönemi mutlaka olacak iki takımdan birisi için bir takım kendisinin hak ettiğini söyleyecek diğeri ise mazeretler bulmaya devam edecek. Düşen takım başlayacak iç hesaplaşmalara ortalık yangın yerine dönecek inşallah bu takım biz olmayacağız!

          

TARAFTARI ALLAH KORUDU!

 

Bursaspor taraftarının Kasımpaşa deplasmanında takımını yalnız bırakmayarak kendine ayrılan bölümümü doldurduğunda ev sahibine misafir takım muamelesi yaptığı bir tribün görseli oluştu. Ama alınan beraberlik moralleri her ne kadar bozsa da takıma desteğine engel olmadı.

Dönüş yolunda Osmangazi Köprüsü girişinden önce taraftarı taşıyan konvoy araçlarından birine arkadan gelen kamyonun çarpması sonucu meydana gelene kazada 10 kişi yaralandı. Kaza, Kocaeli’nin Gebze ilçesi TEM Otoyolu Osmangazi Köprüsü yol ayrımında meydana geldi. Yaşar Ahmet Yavuz yönetimindeki 16 DBG 26 plakalı minibüse, İhsan Ö. idaresindeki 34 HP 7185 plakalı tır arkadan çarptı. Çarpma sonrasında minibüs içerisinde bulunan 10 kişi yaralandı.

Sevk edildikleri hastanelerde ayakta tedavileri yapılan yeşil beyazlı taraftarlar daha sonra taburcu edilerek Bursa’ya döndüler. Büyük bir faciadan kurtulan Bursasporlu taraftarla Gazete Bursa olarak geçmiş olsun ve acil şifalar diliyoruz. 

 

TEKSAS UMRE YOLUNDA

 Türkiye’de yaptığı etkinlikler ile farkındalık yaratan Bursaspor ve Bursa’nın efsane tribünü Teksas geleneksel hale getirdiği Umre ziyaretine bu sene bir yenisi ekledi. Tribün lideri Selim Kurtulan’ın organize ettiği etkinliğe iş ve spor camiasından çok sayıda işadamı, Belediyeler ve Dernekler destek veriyor.

Son olarak Pazar günü Doğanbey katlı otoparkından yola çıkan kafilede 105 Teksas grup üyesi umre ziyaret adayı düzenlenen törenin ardından yola çıktılar. 2007 yılından bu yana her sene düzenledikleri ziyaret ile yüzlerce taraftarı kutsal topraklardaki Umre farizasını yerine getirmelerine vesile olduklarını ifade eden tribün lideri Selim Kurtulan; önümüzdeki senelerde çok daha fazla taraftarımızı bu organizasyona dahil edeceklerini söyledi. 



MAJİD MUSUSİ KUYUSU

 

Sosyal sorumluluk projelerinde sınır tanımayan Bursaspor Taraftarları ülke sınırları dışında da güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Bu kez yardımın merkezi unutulmaz futbolcumuz merhum Majid Mususi’nin ülkesi Uganda oldu.

Yeşil-beyazlı taraftarların sosyal medya üzerinden başlattıkları sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Daha önce "Bursaspor taraftarı Yemen'e umut oluyor!" projesi dahilinde yardımlar toplayan taraftarlar, malzemeleri bölgedeki halka ulaştırmıştı.

Şimdide taraftarlar, ciddi su sıkıntısı yaşayan Uganda’da 'Afrika'ya bir damla su olmaya var mısınız?' projesini başlattı. Bölgedeki derneklerle iletişime geçen taraftarlar gerekli paranın toplanmasının ardından Uganda'nın Kayunga şehri Mirembe Köyü'ne su kuyusu açtırdı.

900 kişiye hizmet verecek Majid Mususi adı verilen su kuyusu 80 hane 900 kişiye hizmet verecek. Yerin 25 metre altından çıkartılan sudan dakikada 20 litre akacak. Su kuyusu el pompası ile çalışacak. Dualarla açılan su kuyusu için bölge halkı da Bursaspor taraftarlarına teşekkür etti. Yeşil-beyazlı taraftarlar ise, bundan sonra sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini söyledi.

 

HABABAM SINIFI MÜZESİ

 

Cuma akşamı oynadığımız Kasımpaşa maçı için gündüzden yola biraz erken yola çıktık, yol arkadaşlarım Metin Kurtuluş ve Rahmi Özkan ile seyahat esnasında verdiğimiz ani bir kararla yolumuzun üzerinde olan ve bir Yeşilçam klasiği olan Hababam Sınıfı filminin çekildiği Adile Sultan Kasrını ve Hababam Sınıfının Müzesini gezmeye karar verdik.

Validebağ Korsunda yer alan Adile Sultan Kasrında çekilen Rıfat Ilgaz’ın muhteşem eseri Hababam Sınıfı, Ertem Eğilmez tarafından 1975 – 1978 yılları arasında çekilen 4 seri filmlerini binlerce defa izleyen biri olarak bu müzeden çok ama çok etkilendim. Müzeyi gezerken baktığım her noktada filmlerden bir kesit gözümde canlandı.

Filmlerin 3 ana karakteri olan İnek Şaban, Mahmut Hoca ve Güdük Necmi’nin balmumundan yapılmış heykellerine dokunmak sanki kendilerine dokunmuş gibi hissediyorsunuz. Çocukluğumuzun efsanesi bu mükemmel yapıtın hayat bulduğu mekanı bugünlere taşıyanlara ve koruyanlara çok ama çok teşekkür etmek gerekiyor.

Fırsatı ve imkanı olan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gerektiğine inandığım bu tarihi mekanda inanın çok şeyler bulacaksınız.

  





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.