Hava Durumu

Kazanma zamanı

Geçen hafta İstanbul'da Beşiktaş'a 2-1 yenilen Bursaspor, son haftaların flaş takımı Antalyaspor'u devirerek üst sıralardan kopmamak istiyor. Timsah Arena'daki mücadele 20.00'de başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kazanma zamanı
 Spor Toto Süper Lig'de 14 haftada 24 puan toplayan Bursaspor, bugün Antalyaspor'u ağırlıyor. Timsah Arena'da 20.00'de başlayacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Geçen hafta Vodafone Arena'da Beşiktaş'a 2-1 yenilen yeşil beyazlılar, son haftaların flaş takımı Rıza Çalımbay yönetimindeki Antalyaspor'u mağlup ederek üst sıralardan kopmamak istiyor. Yeşil beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Furkan Özçal, Serdar Kurtuluş, Şamil Cinaz, Emre Taşdemir ve Tomas Sivok kritik mücadelede forma giyemeyecek.


DIEGO CEZALI


Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun stoperde tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi İsmail Konuk ve Ertuğrul Ersoy ikilisini birlikte görevlendirmesi bekleniyor. Genç teknik adamın kanatlarda kimi oynatacağı ise belirsizliğini koruyor. Son haftalarda her iki kanatta da görev verdiği isimlerden verim alamayan Hamza Hoca'nın nasıl bir tercih yapacağı merak ediliyor. Geçen hafta sahasında Fenerbahçe'yi mağlup eden Antalyaspor'da ise sakat olan kaleci Ferhat ile cezalı Diego bugünkü mücadelede oynamayacak.

YİNE AYNI HAKEM!


Bugünkü Bursaspor-Antalyaspor maçını Ali Palabıyık yönetecek. Genç hakem bu sezon iki takımında ilk kez bir karşılaşmasında görev yapacak. İşin ilginç tarafı Ali Palabıyık geçen sezon Antalya'daki Antalyaspor-Bursaspor maçını da yöneten isimdi. Yeşil beyazlılar o mücadeleden 3-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.


KLASİK ÇALIMBAY TAKIMI


Bursaspor'un bugünkü rakibi Antalyaspor, Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinden sonra büyük çıkış yakaladı. Tecrübeli teknik adamla 8 lig maçına çıkan kırmızı beyazlılar sadece 3-0'lık skorla Beşiktaş'a mağlup oldu. 8 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet çıkaran Akdeniz temsilcisinin kazandığı karşılaşmalarda dikkat çeken bir özelliği de var. Antalyaspor bu 5 mücadeleyi 1-0'lık skorlarla tamamladı. Kayserispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Adanaspor ve Fenerbahçe'yi tek golle geçen kırmızı beyazlılar 19 puan topladı.


KRALLARIN SAVAŞI


Bugünkü mücadelede tüm gözler Pablo Martin Batalla ve Samuel Eto'o'nun üzerinde olacak. Her iki yıldız oyuncunun da ligde 5'er golü bulunuyor. Yeşil beyazlı takımın 10 numarası Batalla, son Ümraniyespor'la oynanan kupa maçında da farkını ortaya koymuş ve 3-0'lık galibiyette 3 asistle pay sahibi olmuştu. Batalla'nın ligde 4 asisti de bulunuyor. Antalya'nın yıldızı Samuel Eto'o ise takımın en önemli gol silahı durumunda. 36 yaşındaki Kamerunlu oyuncu taraflı tarafsız her kesimden alkış alıyor. 


ÜSTÜNLÜK TİMSAH'TA


Bursaspor ile Antalyaspor Süper Lig'de bugün 41. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar yapılan 40 karşılaşmada Bursaspor'un 18 galibiyeti bulunuyor. 11 mücadeleyi Antalyaspor kazanırken, 11 maçta ise taraflar yenişemedi. Bursaspor bu karşılaşmalarda 67 gol atarken, kalesinde 59 gol gördü. İki takım arasında Bursa'da oynanan 23 maçta da yeşil beyazlı takımın üstünlüğü bulunuyor. Timsahlar 23 maç sonunda 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.


MAÇ TABLO
 

STAT: Timsah Arena
 

SAAT: 20.00


HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan 


EKSİKLER: Şamil, Emre, Sivok, Serdar, Furkan


EKSİKLER: Ferhat, Diego


BİLET FİYATLARI: VIP 1.Balkon: 200 TL, Batı Alt: 100 TL, Doğu Alt: 50 TL, Doğu Üst: 40 TL, Güney Kale Arkası: 20 TL, TOFAŞ Tribünü : 20 TL


20.00 LİG TV2/Canlı


BURSASPOR


1 Harun Tekin
22 Erdem Özgenç
24 Ertuğrul Ersoy
4 İsmail Konuk
23 Aziz Eraltay
7 Merter Yüce
8 Cristobal Jorquera
28 Del Valle
10 Pablo Martin Batalla
18 Kubilay Kanatsızkuş
88 Deniz Yılmaz


ANTALYASPOR


32 Saso Fornezzi
28 Celutska
20 Chico
25 Rıdvan Şimşek
23 Sakıb Aytaç
8 Charles
7 Zeki Yıldırım
99 Serges M'billa
90 Richard Danilo
63 Deniz Kadah
9 Samuel Eto'o

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.