Hava Durumu

BUTGEM'den Suriyelilere destek

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 00:03
 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM), destek amaçlı düzenlenmiş eğitimleriyle Suriyelilere kucak açıyor.

Ülkemize gelen göçmenlerin yüzde 70’inden fazlası, mesleği olmayan kişilerden oluşuyor. Bu durum, ülkemizin kalkınmasını zorlaştıran bir etken görülerek bizi kaygılandırıyor ve Suriyelilere ayrımcılık yapmamıza neden olabiliyor.

BUTGEM'in projesi ile Suriyeli göçmenlerin ve dezavantajlı bireylerin nitelikli eleman olmaları sağlanarak ayrımcılığın azalması planlanıyor. Ayrıca bu kitlelerin, Bursa ilimizde işgücüne kazandırılması ve topluma başarılı bir şekilde entegre edilmesi hedefleniyor.

Dezavantajlı bireyleri; engelli bireyler, yoksul veya yoksulluk riski altındaki bireyler, yerinden olmuş bireyler, eski mahkum veya tutuklular, şiddet mağduru kadınlar ve madde bağımlıları oluşturuyor.

Bu iki kitle ele alınırken Bursa, işgücü sektöründe vasıflı eleman sıkıntısına da çözüm buluyor...

23 alanda meslek dallarına göre ayrılan ve ücretsiz çeşitli eğitimler ile kitlelere istihdam kolaylaştırılıyor. Kursiyerlere 70 TL harcırah veriliyor. Günlük verilecek olan 35 TL, PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor.  (Başvuru şartları, 18 - 35 yaş aralığında ve işsiz olmaktır. 28 Haziran son başvuru tarihidir.)

BUTGEM eğitimler ile kalifiye, yetkin ve üretken işgücü arzının kullanılabilirliğini artırmayı amaçlıyor. Mesleki eğitim içerisinde, operasyonel ve teknik destek sağlanırken Türkçe eğitim de veriliyor.

Toplumumuzdaki her birey, Türkçe dilini öğrenerek toplum yapımıza ayak uydurabilir. Bunu destekleyen projelere yer verdiğimizde, uyum içinde yaşayabiliriz.

Sosyal çevre ve iş yaşamı düşünüldüğünde; çocuklara ve yetişkinlere düzenlenen Türkçe öğrenmeye ve meslek edinmeye yönelik programlar, geleceğimizi aydınlatıyor.

Ülkemize, nesiller boyu barış ve güven diliyorum...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.