Hava Durumu

Büyük güç gençler

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 00:03


Hemen hemen her kesimde önümüzde yapılacak ilk seçime ilişkin önemli görüş ve düşünceleri bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi bir çok siyasi partinin temsilcisi ile yan yana geldiğim gibi, birçok vatandaş grubu ile de yan yana gelmekteyim. 
Bu buluşmalarda yapılan sohbetin bir kısmı da zaman zaman ulusal gündemi de meşgul eden seçim konusudur. Yaptığımız sohbetlerde siyasiler kendi penceresinden bakarak bir sonraki seçimde başarılı olacaklarını söylerken, vatandaşın çeşitli kesimlerinde ise seçimin sonuçları ise beklenmedik yaklaşımlarla dillendiriliyor. Yani siyasetçinin bakış açısıyla vatandaşın bakış açısı çoğu kez örtüşmemektedir. 
Önümüzdeki yapılacak seçimler birilerinin algılarıyla değil, doğrudan vatandaşa sunulan fikir ve projelere olan inançları doğrultusunda şekillenecektir. 
İlk kez oy kullanacak olan farklı düşünceler deki gençlerin seçimlere önemli etkisi olacaktır. Gençler siyasi partilere mantıklı, haklı ve yerebasan sorular soracak aldıkları cevaplar ile doğrudan ailelerini etkileyecek yaklaşımda bulunacaklardır.
Yani bugünün seçmeni gençlerden daha çok etkilenecek daha çok gençlerin mantıklı cevaplarına göre oylarını şekillendirecektir. Yaptığım her toplantı ve görüşmede gençlerin bu etkisi doğrudan fark edilmektedir. Tabii gençlerin etkilediği yaş grubu ise 65-70 yaş grubu olduğu da anlaşılmakta.
Önümüzdeki seçimi kazanacak siyasi parti; gençleri dinleyen, gençlere anlayan ve gençlerin ikna olduğu düşünce olacaktır. Bugünün gençleri günümüzün siyasetçilerinin tamamını ciddi derecede düzeyde donanıma sahiptir. Bu nedenle bugünün gençleri belirleyici ve yönlendirici olacaklar.
Gençlerin istediklerini yorumlamaya başladığımızda aslında görüyoruz ki aykırı şeyler İstemedikleri gibi hatta toplumun her kesiminin hakkını, hukukunu birleştirecek değerler istediğini görülmekte. Bugünün gençlerinde ırkçılığın olmadığı gibi dinsel, mezhepsel ve renksel kavramlarının ayırımcılık özelliğinin az olduğu görülmektedir. Yani bugünün gençleri sadece Türkiye'yi değil dünyayı kocaman bir köy olarak görmektedir. Dolayısıyla geçmişe ait, günümüze ait ve geleceğe ait tüm bilgiye daha hızlı ulaşabilmektedir. Bu hız onların doğru karar verebilme kabiliyetini geliştirmekte, dolayısıyla çevresindeki kişilerin düşüncelerini hızlı etkileyebilme kabiliyetleri geliştirmektedir.
Bugünün gençlerine haksızlık edilen birçok konu bulunmaktadır. Bugünün yetişkinleri, gençlerin düşüncelerine önem vermedikleri gibi gençleri dinliyormuş gibi görünerek aslında gençleri kendilerinden uzaklaştırmaktadır. Bana göre bugünün en büyük sorunu budur. 
Tabii anlam veremediğim bir şey ise bugünün yetişkinlerinin dün genç olduklarını nasıl unuttuklarına akıl sır erdiremiyorum. Nasıl olurda 20-30 yıl öncesini unutan yetişkinler toplumda yönetici veya siyasetçi olabilir. Dününü unutan hiç kimse siyasetçi ya da yönetici olmamalıdır. Bugünün gençlerinin en büyük hesabı ise gününü unutan yöneticiler ile ilgilidir.
O nedenle ki cinsleri bilen ve gençleri tanıyan siyasi görüş önümüzdeki seçimde gençleri kazanacaktır. Gençleri anlamayan görüş ve düşünce ise büyük bir mağlubiyet içinde yer alacaktır.
İnanıyorum ki bugünün gençleri geleceği şekillendirmek adına en büyük güç olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.