Hava Durumu

Çanakkale Geçilmez

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2022 14:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2022 14:35

Bundan tam 107.yıl önce büyük bir zafer kazanan saygıdeğer Atatürk ve silah arkadaşları için yazıyorum bugün yazımı.

Sizlerle ne kadar gurur duysak az...

Dünya tarihinde bırakmış olduğu etkiyi düşününce, böyle bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum. Çünkü, bu zafer imkansızlıklar içinde kazanılmış bir başarı hikâyesidir.

Küçücük çocuklar bile ülkesi için gözünü kırpmadan savaşmış, bu uğurda mücadele ettikleri yetmezmiş gibi canlarını da bu yolda kaybetmiştir. Birçok okul, birkaç yıl boyunca mezun bile verememiştir.

Halkın tüm kesimleri varını yoğunu ortaya koymuştur, Türk kadının yaptığı fedakarlıklar dünya gündemine konu olmuştur. Savaşacak gücü olmayan insanlarımız, eğer iki çorabı varsa birini orduya bağışlamıştır. Çünkü bu sıradan bir savaş değildir, bu bir bağımsızlık mücadelesidir.

Büyük dedem, Çanakkale'de dokuz parçaya ayrılarak şehit olmuştur...

Dünyanın en güçlü ülkelerine kafa tutan, kafa tuttuğu yetmezmiş gibi onları mağlup etmiştir. Dünyanın en önemli askeri başarılarından birine imzasını atmıştır canım Ata'm.

İçinde onlarca hüzünlü hikaye barındırır Çanakkale Zaferi. En ilginç olanı ise Seyit Onbaşı'nın hikâyesidir. Bir insanın kaldıramayacağı kadar ağır, 275 kilo olan bir top mermisini tek başına kaldırmış ve savaşın seyrini değiştiren bir harekete imza atmıştır. Savaş bittikten sonra, aynı top mermisini bir defa daha kaldırması istendiği zaman ise, bunu başaramamıştır. Oldukça etkileyici bir hikayedir. Savaş esnasında bu yükü kaldırıp, sonrasında kaldıramıyor olması savaş anında vatan sevgisinin vücuduna ne büyük bir etki gösterdiğinin göstergesidir...

Bu uğurda canlarını feda eden ve gazi olan tüm büyüklerimi saygıyla anıyorum. Teşekkür etmek bu konuda yetersiz olsa bile, onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bir defa daha Ata'mla gurur duyuyorum. Onun bu topraklarda doğmuş olması, Türk halkına verilen en kıymetli hediyedir.

Çanakkale Zaferi unutulmamalıdır ve unutturulmamalıdır. Günümüzde olduğumuz konumun mimari bu zaferdir. Orada ölen insanlar, bir ülkeye kendi canları ile hayat vermiştir...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.