Hava Durumu

Çözülmeyecek sorun yoktur...

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 00:00

10-15 yıl önce vatandaşlar, ülke gündeminde olup yaşadıkları sorunlar için doğrudan iktidarı ve muhalefeti suçlarken bugün vatandaşların büyük bir kısmı yine yaşadıkları sorunlar için kendini daha fazla suçladığını görmekteyim.

Vatandaş bugün ne iktidarın sözüne ne muhalefetin sözüne bakmayıp, iktidarın ve muhalefetin dünkü sözlerinin bugün gerçekleşip-gerçekleşmediğine bakmaktadır. Yani verilen sözlerin yerine getirilip, getirilmediği ne bakmaktadır.

Her dönem birçok sorun ile karşı karşıya kalan vatandaş bu dönem her zamankinden daha fazla sorun ile karşı karşıya kaldığı ortadadır. Birçok sorun niçin yaşandığı veya nereden geldiği anlaşılmadan yeni sorunlar üst üste eklenmektedir.

Eğitim sorunları, sağlık sorunları, kentsel dönüşüm sorunları, ihale sorunları, ÖTV-KDV sorunları, istihdam için dayı arama sorunları, sit alanları dahil yaşanan imar sorunları, dışa bağımlı hale gelmiş olan tarım sorunları, hayvancılık yapma da yaşanan sorunlar, elektrikte-suda-doğalgazda ödenen kesinti sorunları, çocuklara hak görülen taciz tecavüz sorunları, kadınları yaşantılarını kısıtlamak için yapılanlar, kadınları değersizleştirmek isteyen zihniyetin alçak sorunları, kadınların ölümüne engel olmayan ve kadınların ölümüne göz yuman zihniyet sorunları, bir işi bir dilinin misli katı ile yapanlara göz yumulma sorunu, ülke akın akın gelen göçmen sorunu, sistemi ve düzeni kendi lehine kullanmak için yolsuzlukların gerçekleşiyor olma sorunu, göz göre göre felaketlerin geliyor olmasına rağmen tedbirler alınmıyor olmasının sorunları.... Daha ekleyebileceğim birçok sorun bulunmaktadır. Saydığım sorunların her biri birbirini etkilediği gibi uzun vadede tüm vatandaşları yoksullaştıran, çaresizliğe düşüren ve umutlarını tüketen genel sorunlar haline dönüşmektedir.

Artık bu sorunlar için vatandaş önce iktidarı ve muhalefeti suçlamaktan önce kendisinin nerede ne yapmadığına bakmaktadır. Nerede ne yapmamış ki bu sorunları yaşadığını alt alta yazıp kendisinin yol haritasını belirlemektedir. Bugün yaşadığımız sorunlar nedeniyle kaybettiğimiz tüm değerler için vatandaş şapkasını önüne koymuştur. Kaybedilen değerler geri gelmeyecek olmasına rağmen gelecek nesillerin çaresizliğe ve umutsuzluğa düşmesini istememektedir. İşte o nedenle gündemin tüm karmaşasına rağmen vatandaş tüm sorunların birbiriyle olan ilişkisini ve nasıl bu hale geldiğini ortaya koyup nedenlerini tartmaktadır.

Nedenleri ve sonuçları tartan vatandaşın sayısı her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu demek oluyor ki önümüzdeki günlerde yaşanacak sorunların daha niteliksel çözümler ile çözüleceği ve sorunların her geçen gün azalacağını göstermektedir.

Tabii çıkar sahipleri bu duruma karşı çeşitli oyunlar ortaya koyabilir ancak vatandaş her zamankinden daha dikkatli olacağını göstermektedir. Daha sorunsuz, daha çaresiz ve daha umutsuz günler yaşanmak istenmemektedir.

Tabii her şeye rağmen farklı nedenlerden dolayı birçok sorun üst üste eklenmeye devam edecektir ama biliyorum Türk vatandaşının aklı selim yaklaşımı birilerin çıkarları için dayatılmış veya oluşturulmuş tüm sorunlar ile mücadele edecektir.

Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşı güçlüdür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.