Hava Durumu

Çad’ın en büyük caddesinin adı: İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda ziyaret ettiği Orta Afrika ülkesi Çad’ın başkenti Ncamena’nın en işlek Caddesi’ne İstanbul adı verildi. Üç kilometre uzunluğundaki caddede bir de "İstanbul Eczanesi" bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2022 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çad’ın en büyük caddesinin adı: İstanbul

Birleşmiş Milletler raporuna göre Dünya’nın en fakir 3. ülkesi konumunda bulunan Orta Afrika ülkesi Çad’a geçtiğimiz yıllarda ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onuruna, ülkenin en işlek caddesinin ismi “İstanbul” olarak değiştirildi. ABD büyükelçiliğinin bulunduğu cadde üzerinde birçok ülkeye karayolu ile ulaşım sağlanması adına otobüs terminalleri de bulunuyor.

"Bu isim Erdoğan'ın onuruna koyuldu"
Cadde üzerinde ayrıca "İstanbul" adının verildiği bir eczanenin olduğunu dile getiren ve daha önce Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Hukuku’nda yüksek lisans yapan ve Çad Maarif Vakfı temsilciliğini üstelenen Brahim Mahamat Saleh Chekhadine, “Gördüğünüz gibi şu anda İstanbul Caddesi’ndeyiz. Burası Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018-2019 yıllarında Çad’a geldiğinde bu isim onun onuruna koyuldu. Erdoğan Türkiye’ye dönünce büyükelçilik bu caddenin açılışını gerçekleştirdi. Türklere burada yardımsever olarak bakıyorlar. Türkiye’den buraya kadar kurban için geliyorlar. Kurban dağıtımı yapıyorlar. Yetimhaneler vesaire gibi birçok konuda yardımcı oluyorlar Türkler. Türkiye ile Çad’ın ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı sebebi ile Düzce, Kayseri, Konya ve Ankara’dan bölgeye giden yardımseverlerin dikkatini çeken eczane çalışanları ise ilk defa Türklerin kendilerini ziyaret ettiklerini, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.