Hava Durumu

CIA Türkiye'den Özür Diledi

Türkiye'yi DEAŞ'tan petrol almakla suçlayan CIA'in, Ankara'ya gönderdiği dosyadaki koordinat Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesi çıkınca Türkiye'den özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CIA Türkiye'den Özür Diledi
 Dünyanın en önemli gizli servislerinden ABD istihbarat örgütü CIA'nın Türkiye'den özür dilediği ortaya çıktı. Türkiye'yi DEAŞ'tan petrol almakla suçlayan CIA, Türkiye'den özür diledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN KERRY'E: BELGELERİ VERİN

Özre neden olan gelişmenin hikayesi 2014 yılında yaşandı. ABD Dışişleri Bakanı John Keryy, 2014 yılında BM toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, "Biz de DEAŞ'ten petrol aldığınızın bilgileri var" dedi.

Çavuşoğlu, "John, size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri. Bu çok ciddi bir itham. Bana bunun belgelerini verin" diye tepki gösterdi.

KERRY'NİN GÖNDERDİĞİ DOSYADAKİ YER BELEDİYENİN ASFALT ŞANTİYESİ ÇIKTI

Ancak ABD'den bir süre belge gelmedi. Çavuşoğlu, sonraki aylarda uluslararası toplantılarda görüştüğü Kerry'ye bu iddiasını hatırlattı.

Kerry, Çavuşoğlu'na bir dosya gönderdi. Dışişleri, dosyayı MİT'e iletti. Dosyanının içindeki iddia ve verilen koordinat araştırıldı. Koordinattaki yer, Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesi çıktı.

ÖNCE KERRY ÖZÜR DİLEDİ! CIA ÖZÜR YAZISINI TÜRKİYE'YE GÖNDERDİ

Kerry, Çavuşoğlu'ndan bunun üzerine özür diledi. Ancak ABD özrünü kurumsal hale getirdi. CIA, resmi bir özür yazısını Türkiye'ye gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.