Hava Durumu

Halep'te tahliye otobüsleri ateşe verildi

Suriye'nin Halep kentinde tahliye için gelen otobüslere saldırı düzenlendi. Otobüslerden 3'ü kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilince, tahliyeler durdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Halep'te tahliye otobüsleri ateşe verildi
 Suriye medyası Halep'te duran tahliye operasyonlarının yeniden başldığını duyurmuştu. Ancak bu açıklamadan kısa süre sonra tahliye için Halep'in doğusuna gelen otobüslerden 3'ü kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

 

Saldırı sonrası tahliyelerin yeniden durduğu açıklandı.
 

Halep'te Suriye rejimi ve İran destekli milislerin saldırısı nedeniyle duran tahliye operasyonuna bugün içinde devam etmesi bekleniyordu. 


Suriye medyasından yapılan açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve Suriye Kızılayı (IFRC) gözetimindeki tahliye otobüslerinin Halep'in doğusuna girmeye başladığı açıklanmıştı. 
 

Fua ve Kefarya kasabalarında bulunan 1200 sivil ve milisin rejim denetimindeki bölgelere gönderildikçe doğu Halep'te mahsur kalan aynı sayıda kişinin tahliyesine izin verileceği açıklanmıştı. 


Suriye rejimi tahliyeler sırasında muhaliflerin çantalarına silah gizlediğini, ellerinde tuttuğu esirleri İdlib'e götürmeye çalıştığını duyurmuştu. 


Doğu Halep'teki tahliye işlemi Türkiye ve Rusya'nın vardığı anlaşma sonucunda başlamıştı.




Kaynak: ntv.com.tr - Foto: Reuters
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.