Hava Durumu

İsrail’in hava saldırılarında ölü sayısı 174’e yükseldi

İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında 26 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı sayısı 174’e yükseldi. İsrail’in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu yıkılan binaların enkazından siviller kurtarılmaya devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İsrail’in hava saldırılarında ölü sayısı 174’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları dün gece de devam etti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail tarafından gece saatlerinde Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırılarında 10’u kadın 8’i çocuk olmak üzere 26 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 47'si çocuk, 29'u kadın olmak üzere 174'e yükseldi. Toplam yaralı sayısının ise bin 200’e yükseldiği kaydedildi.
Öte yandan, İsrail'in gece yarısından itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na bağlı acil durum müdahale ekipleri aralarında bir çocuğun da bulunduğu enkaz altındaki bazı sivilleri kurtardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.