Hava Durumu

İtalya'daki teleferik kazasında yaralı kurtulan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İtalya’nın Piedmont bölgesindeki meydana gelen teleferik kazasında yaralı kurtulan iki çocuktan biri olan 9 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi ile can kaybı 14’e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İtalya'daki teleferik kazasında yaralı kurtulan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İtalya’nın Piedmont bölgesinde yer alan Stresa tatil beldesinden Mottarone Dağı’na yolcu taşıyan teleferik dağın tepesine yakın bir noktada kablosunun kopması sonucu ormanlık alana düşmüştü. Kazada 13 kişi hayatını kaybetmiş, 5 ve 9 yaşında 2 çocuğun ise yaralı kurtarıldığı bildirilmişti. Yaralı 2 çocuğun hava ambulansıyla Torino'daki bir hastaneye götürüldüğü aktarılmıştı. Yetkililer, kazadan yaralı kurtulan 9 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiğini bildirerek, kazadaki toplam can kaybının 14’e yükseldiğini aktardı. Hastane tarafından yapılan açıklamada ise, kazadan yaralı kurtulan 5 yaşındaki çocuğun ise hastaneye varışta bilincinin yerinde olduğu ve birden fazla kırık nedeniyle ameliyata alındığı ifade edildi.

Teleferik yaklaşık 20 metreden yere çakıldı
Yetkililer, teleferiğini yaklaşık 20 metreden yere çakıldığını ve ağaçlar tarafından durdurulmadan önce yokuş aşağı yuvarlandığını ifade etti. Altyapı Bakanı Enrico Giovannini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.