Hava Durumu

Polonya 12-15 yaş aralığındaki çocukları aşılamaya başladı

Bugüne kadar 22 buçuk milyona yakın kişiye korona virüs aşısı yapılan Polonya'da 12-15 yaş aralığındaki çocuklar aşılanmaya başlandı. İlk etapta 2 milyon 600 bine yakın çocuğun aşılanması hedeflenirken, Eylül ayında ise okullarda aşılama kampanyasına başlanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Polonya 12-15 yaş aralığındaki çocukları aşılamaya başladı

Dünya genelinde korona virüsle mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama programlarında aşılanan yaş grupları genişletiliyor. Korona virüsün üçüncü dalgasının etkisinin sürdüğü Polonya'da 12-15 yaş aralığındaki çocuklar Covid-19'a karşı aşılanmaya başlandı. Bu kapsamda ülke genelinde 24 bin eğitim kurumunda öğrenim gören 2 milyon 580 bin çocuğun aşılanması hedeflenirken, önümüzdeki Eylül ayında da okullarda aşılama yapılacak. Söz konusu karar, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer-BioNTech ortaklığında üretilen korona virüs aşısının 12-15 yaş grubu çocuklara uygulanabileceği açıklamasının ardından geldi.
Ancak 18 yaşından küçük çocukların aşılanması için ebeveynlerinin yazılı izni gerekiyor. 7-12 yaş arasındaki çocuklar üzerinde de aşı çalışmaları devam ederken, olumlu sonuç alınması durumunda Polonya, önümüzdeki Eylül ayında bu yaş grubundaki çocukları da aşılamayı hedefliyor.

22 buçuk milyona yakın kişi aşılandı
37 milyonu aşkın nüfusa sahip Polonya'da bugüne kadar 22 milyon 340 bin 624 kişi aşılanırken, geçtiğimiz Mayıs ortasında ise 16 ve 17 yaş grubu için aşı takvimi açılmıştı. Yine Mayıs ayında ülkede korona virüs kısıtlamalarında önemli ölçüde gevşemeye gidilmiş, maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı. Havuzlar, fitness salonları, sinema, tiyatro, kafe, bar ve restoranların da aralarında bulunduğu kapalı tüm işletmeler yeniden müşteri kabul etmeye başlamıştı. Yalnızca toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu bulunurken, düğün, konser gibi kitlesel eğlencelere de yeniden izin çıkmıştı.
Polonya Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre son 24 saatte ülke genelinde 400 yeni vaka tespit edilirken, 95 kişi de hayatını kaybetti. Salgının başladığı 4 Mart 2020 tarihinden bu yana ülkede toplam 2 milyon 875 bin 729 korona virüs vakası görüldüğü, 74 bin 255 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.