Hava Durumu

Başkan Tanır’dan İMSİAD’a İstişare Ziyareti

İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ı ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Tanır’dan İMSİAD’a İstişare Ziyareti

Dernek merkezinde gerçekleşen istişare ziyaretinde bir araya gelen İMSİAD Yönetim Kurulu ile Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Kestel özelinde kentsel dönüşüm çalışmaları, Kestel’de açılabilecek yeni imar bölgeleri, kentsel dönüşüm, Kozlüören projesi ve Bursa trafiğinin azaltılması için hayata geçirilebilecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Sadece konut ve gayrimenkul üreten bir kurum olmadıklarını aynı zamanda Bursa’nın çeşitli sorunları için çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Mustafa Andıç, yerel yönetimlerle ortak projeler üretmeye, fikirlerini ifade etmeye hazır olduklarını belirtti.  Mustafa Andıç, “Kestel ilçemizde kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde yapılması ve ulaşıma yönelik projelerimizi sunduk. Projeler üzerine Başkanımız Önder Tanır ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla istişareler yaptık. Bursa’nın ulaşımı ve kentsel dönüşüm için Yerel Yönetimlerimiz toplantılar yapıyor fikir alışverişinde bulunuyoruz. Biz sadece konut üreten bir kurum değiliz. Ulaşım ve trafik yoğunluğunun azaltılması için de projeler ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz. Bursa’yı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Kestel’de hayata geçirilen bir proje bu şehirde yaşayan tüm insanların yaşamını etkiliyor” dedi.

“ARSA FAKİRİ BİR İLÇEYİZ”

Kestel’in arsa fakiri bir ilçe olduğunu ve yeni imar bölgelerinin açılmasının söz konusu olmadığını dile getiren ve İMSİAD’ın çalışmalarının çok önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Önder Tanır, şöyle konuştu, “Bursa’nın çok ciddi bir nüfus atışı söz konusu. Bu nüfus artışını desteklemeyen bir ulaşım ağı var. Bu yönde ciddi çalışılmalı ve projeler üretilmelidir. Mevcut yolların daha rantabl kullanılması vatandaşların kullanımının artırılması lazım. Batı’da yaşayanların Batı’da çalışması, Doğu’da çalışanların Doğu’da yaşaması şekliyle Bursa ulaşımı daha rahatlatılabilir. Bununla ilgili ilçesel bazda da yaklaşıyoruz ve bununla ilgili bir proje ürettik. Bu açıdan hem aklen hem de vicdanen rahatız. Bunun hayata geçmesi Kestel’de üretim yapan sanayici ve beyaz yakalılar uzun yolculuklar yapmadan iş yerlerine rahatça gidip gelebilecekler. Kestel, arsa fakiri bir bölge, yüzde 54’ü orman geri kalanının da önemli bir kısmı tarım arazileridir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.