Hava Durumu

Bursa İş Dünyası ‘Halep’ İçin Seferber Oldu

Bursa iş dünyası, büyük bir dramın yaşandığı Halep’te hayatta kalma mücadelesi veren insanlar için insani yardım kampanyasını gerçekleştirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarihinin en büyük yardım kampanyası kapsamında 20 Tır dolusu gıda ve kışlık yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa İş Dünyası ‘Halep’ İçin Seferber Oldu
 Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle Suriye’nin Halep kentinde yardıma muhtaç insanlar için başlatılan yardım kampanyası için Bursa iş dünyası adeta seferber oldu. BTSO’nun tam destek verdiği yardım organizasyonunda Bursa iş dünyası, savaşın acımasız yüzü ile karşı karşıya kalan halka yardım elini uzattı. BTSO üyeleri, 5 gün içerisinde binlerce koli ayçiçek yağı, bulgur ve makarna, binlerce çuval un ve battaniye yardımında bulundu. Yardım malzemelerinin yer aldığı 20 Tır, iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla BTSO Hizmet Binası önünden uğurlandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk halkının insani yardımlar konusunda tarihi ve kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyledi. Başkan Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal duyarlılığı artıran, sosyal ve kültürel değerleri güçlendiren projelerin de mimarlığını üstlenmekte olduklarını kaydetti.

 

“YARDIM ELİ ÜLKE SINIRLARINI AŞIYOR”

Bursa iş dünyasının yardım elinin kent ve ülke sınırlarının da ötesine uzandığını dile getiren Başkan Burkay, insanlık dramının yaşandığı Suriye ve Irak halkının acılarını hafifletmek adına üzerlerine düşen sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. BTSO üyelerinin de destekleriyle geçen ay savaş ve yoklukla birlikte zorlu kış şartlarıyla mücadele eden Bayır Bucak Türkmenleri için giysi yardımında bulunduklarını hatırlatan İbrahim Burkay, Bursa’da düzenledikleri meslek kurslarıyla da Suriyeli göçmenlerin kendi ayakları üzerinde durmaları için fırsatlar sunduklarını dile getirdi.

 

BTSO TARİHİNİN EN BÜYÜK İNSANİ YARDIM KAMPANYASI

Türkiye’nin insanlığa her zaman örnek olan milli duruşunu bugün de gösterdiğini ifade eden Başkan Burkay, mağdur insanlara ayrım yapmadan kapılarını açan ve örnek bir insani duyarlılık gösteren Türkiye’nin yaklaşık 3 milyon mülteciyi misafir ettiğini de vurguladı. BTSO olarak Suriye halkı gibi tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yürüttüğü siyasi ve ekonomik hamlelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızdan milletimizin tüm fertlerine kadar, mazlumların yanında yer alma tavrımızın tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. Bugün Bursa iş dünyası, Halep için düzenlenen yardım organizasyonuyla da örnek duyarlılığına bir yenisini daha ekledi. BTSO tarihinin en büyük insani yardım kampanyasını gerçekleştirerek, 20 yardım Tır’ının yola çıkmasında büyük katkıları olan; tüm iş dünyası kuruluşlarımıza ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplumsal duyarlılığını her dönemde gösterdiğini ifade ederek, “Bugün yine çok anlamlı kampanya gerçekleştiriliyor. Odamızın destekleriyle Suriyeli kardeşlerimiz için oluşturduğumuz yardım konvoyumuzun Halep’teki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve onlara bir nebze de olsa moral sağlamasını temenni ediyorum. Destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

Başkan İbrahim Burkay’ın konuşmasının ardından BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis ve komite üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla yardım Tırları dualarla uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.