Hava Durumu

Bursa İş Dünyasından Yeni Ekonomik Programa Destek

Bursa iş dünyası, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları’nı değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa İş Dünyasından Yeni Ekonomik Programa Destek
 Yapısal Dönüşüm Adımları’nın takvime bağlanmasını ve bunun stratejik planlar ve alt başlıklarla yapılmasını olumlu karşılayan Bursa iş dünyasının görüşleri şu şekilde:

 

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan:

Açıklanan Yeni Ekonomik Programda değişim ve dönüşüm anlamında altı çizilen yapısal adımların, ekonomiyi tekrardan canlandırma, yeni bir yol çizme ve katma değerli üretimi arttırma üzerine olduğunu görmek iş dünyasına memnuniyet vermiştir. Yapısal Dönüşüm Adımları’nın takvime bağlanmasını ve bunun stratejik planlar ve alt başlıklarla yapılmasını önemli buluyoruz. Pakete, finans adımlarının yanında, tarım, hukuk ve eğitim ile ilgili reformların da eklenmesi, programın uzun vadede olumlu sonuçlar doğurmasına yardımcı olacak. Önümüzdeki 4,5 yılda seçim olmayacağını düşünürsek, bu yapısal reformların da hayata geçirilmesiyle çok daha güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum.

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız:

31 Mart seçimlerinin akabinde dediğimiz gibi; artık önümüze bakmamız, ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. 4,5 yıl gibi uzun bir süre seçim olmayacağı öngörülüyor, biliyoruz. Bu manada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019”u olumlu karşılıyor ve programın getireceklerinden umutluyuz. Bu programın, stratejik planların ve alt başlıklarının bulunması oldukça önem arz ediyor. Programın, iş dünyası temsilcilerinin görüşleri alınarak ve pek çok sektöre yönelik, kapsayıcı bir şekilde hazırlandığını görüyoruz. Bu durum da geleceğe dair umut vericidir.

BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bozdemir:

31 Mart seçimlerinin akabinde seçim sonuçlarının belirsizliği, piyasalardaki tedirginlik konularının çözümü paralelinde öncelikli konumuz ekonomi olmalı. Ekonomik konularda atılan adımların uygulanabilirliği tedirginlik ve belirsizlik süreçleri üzerinde önemli olacağı kanaatini taşımamaktayız. Umarım kısa vadede uygulamaya geçilir ve bu 4,5 yıllık seçimsizlik sürecine hızlı ve sağlam bir giriş yapmış oluruz.

 

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç:

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından kamuoyuna açıklanan Yeni Ekonomi Programını oldukça önemsiyoruz.  Burada özellikle Gayrimenkul Fonu kurulmasının  planlanması son derece önemli. Bu yeni finansal model ile sorunlu varlıkların ayrılıp bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak. Buoldukça yerinde ve olumlu hamle. Bunun bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.

 

TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu:

Türkiye’nin önünde 4,5 yıl kesintisiz bir icraat dönemi var. İş dünyamıza yeni bir yol haritası gerekiyordu. Açıklanan reform programı bu dönemi bir fırsata çevirecek, ekonomimize ivme kazandıracak ve iş dünyasının beklentileri karşılayacak mahiyettedir. Bizler de iş dünyasının temsilcileri olarak, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında hükümetimizin bu cesur ve stratejik adımlarına destek olarak, ekonomik reform odaklı, üretim, ihracat ve yatırım hamlelerini devam ettirilmesi suretiyle ülke olarak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyor, programı ve yapılan reformları destekliyoruz.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar:

Sayın Albayrak’ın açıkladığı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019'da büyüme ve istihdam ana çerçevesinde finanstan, tarıma kadar pek çok madde yer alıyor. Programda; Bütçe disiplininden taviz verilmemesi, Sigorta, BES ve emeklilik sisteminin düzenlenmesi, kamu bankalarının mali yapısının güçlendirilmesi, kurumlar vergisini kademeli olarak düşürüp daha rekabetçi bir ortama taşınması ve finans adımlarının yanında, tarım, hukuk ve eğitim ile ilgili reformların da eklenmesi gibi konuların hayata geçirilmesi oldukça olumludur. Önümüzdeki yıllarda tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm ile ilgili de hedeflerin yer alması, yeni bir anlayışın olduğunu gösteriyor. Reform adımlarında bu yaklaşımı görmek bizim için çok önemliydi. Önümüzdeki 4,5 yıl ülkede seçim atmosferi olmaması umut vericidir ve gerçek gündemimize odaklanmamızı sağlayacaktır.

KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy:

Bakan Albayrak’ın açıkladığı programı üç kelimeyle özetleyecek olursak, ‘umut verici gelişmeler’ diyebiliriz. Gerçek manada kapsayıcı bir program olmuş. Hazırlanırken de tüm sektör paydaşlarının görüşleri alınmışa benziyor. Hele bazı konu başlıkları var ki yıllardır süregelen pek çok problemin bertarafı noktasında oldukça önem arz ediyor. Önümüzde 4,5 yıllık bir seçimsiz süreç var. Umarım bu programın sağlayacağı ivmelenmeyle birlikte kısa vadede güzel gelişmelere hep birlikte şahitlik edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.