Hava Durumu

ÇALIŞMA HAMLESİ BAŞLATMALIYIZ

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, koronavirüs ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için, topyekun bir çalışma hamlesi başlatılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2020 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ÇALIŞMA HAMLESİ BAŞLATMALIYIZ
 Gazete Bursa Tüzel Kişi Temsilcisi Ömer Küçükkaya’ya özel açıklamalarda bulunan BESOB Başkanı Arif Tak, “Covit-19 süreci içerisinde temsil ettiğimiz kurumumuz ve ekmek paramızı kazanmaya çalıştığımız işyerlerimizde büyük bir sıkıntı içerisinde günümüzü geçirmeye çalışmaktayız. Hadise başladığından itibaren işlerin azalması üretimin ve satışların düşmesi, üretilen mallar ve ithal edilen mallar konusunda büyük gerileme meydana gelmiştir ve hepimizi olumsuz etkilemiştir. Bu çekilen hadisenin sona ermesinden sonra elbette ki her kurumun ve her şahsın bazı hedefleri vardır. Önceleri koyduğumuz hedeflere bir bir nasıl ulaşılıyor ise pandemi sonrasında eski sistem gündemimizde olacak ve hızlı bir çalışmaya gireceğiz. Çoluk çocuğumuzun daha rahat geçimini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

İHRACAT YARI YARIYA AZALDI

Koronavirüs felaketinin tüm dünyayı etkisi altına aldığına vurgu yapan Tak,  “Allah’tan gelene amenna dememiz gerekir. Daha önceleri bakıyorduk Türkiye’de Bursa’mız ihracatta 2. Sırada bir konumdaydı. 200 Milyar dolar ihracat bekliyorduk şuanda bakıyoruz rakamlar yarı yarıya azalmış durumda. Bizi ürkütüyor bu rakamlar. Bu konuyla ilgili alınan tedbirler, vatandaşın sağlığının ön plana çıkması ve çalışmalar buna göre yapılması işyerlerimizin kapalı olmasına rağmen ekonomik sıkıntıyı çok hızlı bir şekilde hissetmemize rağmen hükümetimizin aldığı ve almakta devam ettiği tedbirlerden dolayı minnet duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz. Dünya ölçeğinde ölü sayıları müthiş rakamlara ulaşmasına rağmen ülkemizde bu rakamlar çok ürkütücü değildir” dedi.

DEVLET DESTEK VERMELİ

Başkan Tak bugünden itibaren ülke olarak bir çalışma seferberliği başlatılması gerektiğini ifade ederek,  “Kapalı olan işyerlerimizle ilgili ekonomisi sarsılanların yanlarında olmamız, onlara yardımcı olmamız, istihdam konusunda geriye düştüğümüzden yeni bir hamle ile hızlı bir çalışma sergilemek durumundayız. İşyerlerimizin 3 ay müddetle kiraları, çalışanlarımızın asgari ücret ölçeğinde aylıkları ve SGK primlerinin devlet tarafından bir şekilde halledilmesi bizim ayakta durmamıza vesile olacaktır. Alınan tedbirler kapsamında işyerleri kapatılan ve faaliyeti durdurulan esnaf ve sanatkarlımızın yeni normalleşme dönemi ile birlikte 1 Haziran itibariyle açılışlarına izin verilmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu alınan kararlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMLERİMİZ SÜRECEK

BESOB Başkanı Tak şöyle konuştu; “Lokanta,restoran, kafe, kahvehane, kıraathane,kafeterya,kır bahçesi, çay bahçesi, hamam, sauna vb işyeri sahibi  esnaf ve sanatkarlarımızın, uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler konusunda  yapılacak olan denetimlerden de başarılı bir şekilde geçeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bu noktada esnaf ve sanatkarlarımız üzerlerine düşen her bir görevi harfiyen yerine getirmektedirler.  Son olarak açılış takvimi belirlenen düğün salonlarından sonra umuyor ve istiyoruz ki şuan tedbirler kapsamında işyerleri kapalı olan ve faaliyetleri durdurulan internet kafe, oyun salonu ve masaj salonu işleten esnaflarımızın da faaliyetlerine bir an önce başlayabilmeleridir. Bu konuda gerekli girişimlerimizi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah yeni normalleşme süreci ile birlikte bir tane esnafımızın bile kepenkleri kapalı kalmayacaktır. Bu vesile ile bu pandemi sürecinin biran önce bitmesini diliyor tüm esnaf ve sanatkarlarımıza bu süreçte öncelikle sabır sonrasında sağlıklı ve bereketli günler diliyorum”. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.