Hava Durumu

Eker: “Turizm Tüm Ülke Sathına Yayılmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Turizmci fedakardır, barış ister, turizmci ülkesinin tanıtımını yaparak döviz kazandırıcı faaliyetler yapar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Eker: “Turizm Tüm Ülke Sathına Yayılmalı”

Açıklamasında turizmci meslektaşlarının Dünya Turizm Gününü kutladığını belirten TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, “Turizm potansiyeli olarak eşsiz imkanlara sahip ülkemiz açısından turizmin ayrı bir önemi var. İthalata bağlı olmayan milli bir ekonomi olarak turizm dış ticaret açığımızın tamamını karşılamaktadır” diye konuştu.

Turizm sektörünün sorunlarına da değinen Eker açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Turizme önem vermemiz ve geliştirmemiz hükümetimizin ana görevlerinden bir tanesi olmalı. Turizmdeki kişi başı turizm geliri başta olmam üzere, yatırım verimsizliği, denetim eksikliği, yanlış teşvikler, eğitim eksikliği, aşırı merkeziyetçi yönetim, bölgelerdeki koordinasyonsuzluk vergi yükü gibi sorunlar acil olarak çözülmeli. Turizm açısından ülkemizde yatırım-yönetim-denetim ilkeleri öncelikli konular olmalı ve her bir ilçemiz her bir bölgemiz turizmden pay almalıdır.  Turizm tüm ülke sathına yayılmalıdır.”

Turizmde, konaklama, yeme-içme, ulaşım, görülecek yerler ve altyapı yatırımı olmak üzere 5 ana faktör olduğunu, bunların kamu özel sektör el ele sağlaması gerektiğini de dile getiren TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, “Turizmci fedakardır, turizimci barış ister, turizmci önce ülkesini, sonra bölgesini sonra kendini pazarlar. Ülke ülke, fuar fuar, kapı kapı dolaşır. Çağdaştır, yabancı dil bilir, eğitimli ve görgülüdür. Her bir dövizi tek tek ülkeye getirir. Ülkemizin turizm günü kutlu olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.