Hava Durumu

İhtiyaç Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Nakit paraya ihtiyacınız olduğu dönemlerde bankalara ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Ancak bilindiği gibi kredi başvurularının tamamı bankalar tarafından onaylanmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İhtiyaç Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Yapılan başvurular çeşitli kriterler doğrultusunda değerlendirmeye alınıyor. Sadece bu değerlendirme çerçevesinde bazı kişilerin kredi başvurularının onaylanması mümkün oluyor. Bu noktada merak edilen unsurlardan biri de ihtiyaç kredisi alma şartlarının neler olduğudur. İşte yanıtlar.

18 Yaşını Doldurmuş Olmak

Öncelikle hangi bankayı tercih etmiş olursanız olun ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerektiğini belirtelim. 18 yaşından küçükler hiçbir koşulda bankalardan kredi talebinde bulunamaz. Dolayısıyla ihtiyaç kredisinde de bir yaş sınırı olduğunu söyleyebiliriz.

Kimlik Belgesinin Olması

Başvuru yapabilmek için mutlaka geçerli bir kimlik belgesine sahip olmanız gerekir. Hukuki anlamda geçerli olan kimlik belgeleri nüfus cüzdanı olabileceği gibi pasaport ya da ehliyet de olabilir. Yasal anlamda geçerli bir kimlik belgesine sahip olmayanlar hiçbir bankadan kredi alamazlar. Bu sadece ihtiyaç kredisinde değil bankalar tarafından sunulan diğer kredili ürünlerde de geçerli olan bir koşuldur. Mutlaka yasal bir kimlik belgesi ibraz etmeniz gerekir.

Kredi Notunun Yüksek Olması

Bankalar tarafından yapılan başvuru değerlendirmelerinde en çok dikkate alınan unsurlardan biri kredi notudur. İhtiyaç kredisi alabilmek için kredi puanınızın belirli bir seviyenin üzerinde olması gerektiğini bilmeyenler için aktaralım.  Kredi notu 1 ile 1900 arasında olur ve ihtiyaç kredisi için kredi notunuzun ne kadar olması gerektiği hangi bankayı tercih ettiğinize göre değişebilir.  Bazı bankalar 1500 ve üzerinde olan kişiler için ihtiyaç kredisi başvurularını onaylıyor. Bazı bankalar için kredi notunuzun 1100 ve üzerinde olması yeterli oluyor. Dolayısıyla bu konuda kesin bir kredi notundan söz edemeyiz. Ancak kredi puanınızın belirli bir seviyenin altında olması durumunda hiçbir bankanın ihtiyaç kredisi başvurusunu onaylamayacağını da eklemek gerekir. Dolayısıyla kredin notunu yaptığınız başvurunun onay alıp almayacağı konusunda en belirleyici olan faktörlerden biridir.

TCMB Kara Listesinde Olmamak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kara listesinde olmamak da ihtiyaç kredisi kullanma koşullarından biridir.  Daha önce kredi kullanıp geri ödemesini yapmadıysanız ya da farklı bir nedenle kara listeye alındıysanız yapacağınız kredi başvurusunun onaylanması mümkün olmayacaktır. Kredi notunuz yüksek olsa ya da gelir durumunuz iyi seviyede olsa dahi kara listede bulunanlar bankalar tarafından kredi verilen kişiler değildir. Dolayısıyla kara listede bulunmuyor olmanız da ihtiyaç kredisi kullanabilmek koşullarından biridir.

İkametgahı Belgeleyebilmek

Hangi bankayı tercih etmiş olursanız olun ihtiyaç kredisi başvurusu yapacağınız dönemde bankalar sizden ikametgâh belgesi isteyecektir. İkametgâh adresinizi belgeleyebiliyor olmanız önemli koşullardan biridir. Eğer herhangi bir yerde ikamet ettiğinize dair bir belge sunamıyorsanız bankalara yapacağınız başvurunun onay alma ihtimali pek bulunmuyor demektir.

Geliri Belgeleyebilmek

Bankaların dikkate aldığı unsurlardan biri de gelir durumunuzdur. Gelir durumunuzu belgeleyebilir olmanız büyük bir önem taşıyor. Bankaların sadece belgeleyebileceğiniz gelirinizi dikkate aldığını unutmamalısınız. Bu nedenle ihtiyaç kredisi başvurunuzun onaylanabilmesi için gelir durumunuzu belgeleyebilir olmanız da gerekir.

Kredi Başvuru Formunu Doldurmak

Bankalar size bir başvuru formu sunacaktır. Sunulan bu başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmanız gerekir. Başvuru formu doldurulduktan sonra değerlendirmeye gönderilir. Eğer bu değerlendirmede olumlu bir sonuç alınırsa kredi başvurunuz onaylanmış demektir. Artık başvuru formunu dijital ortamda yani internet üzerinden de doldurabilirsiniz. Dolayısıyla son derece kolay bir şekilde başvuru yapabileceğinizi ekleyelim.

Dosya Masrafsız İhtiyaç Kredisi Fırsatı!

İhtiyaç kredisi kullanırken herhangi bir dosya masrafı ödemesi yapmak istemiyorsanız Enpara.com üzerinden kredi başvurunuzu gerçekleştirin. Enpara.com dosya masrafı kesintisi olmadan ve son derece düşük faiz oranları ile ihtiyaç kredisi kullanma imkânı sunuyor. Bununla birlikte internet sitesi üzerinden ihtiyaç kredisi hesaplama işlemleri kolayca yapılabiliyor. Gri ödemenizi 36 aya varabilen taksitlerle yapabilir ve bütçenizi sarsmadan acil nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.