Hava Durumu

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’ndan TOFAŞ’a ziyaret

2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, nisan ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi TOFAŞ’ta yaptı. Platform üyeleri, Yetenek Kazandırma ve İşveren İletişimi Yöneticisi Ezgi Bozkurt tarafından yapılan sunumu dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’ndan TOFAŞ’a ziyaret
 Açılışı yeni yapılan TOFAŞ Akademi Doğu Kampüsü’nde gerçekleştirilen ziyarette Ezgi Bozkurt “TOFAŞ’lı Kadın” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Koç Topluluğunda yürütülen HeforShe ve “Ülkem İçin” projelerine değinen Bozkurt, TOFAŞ’ta yürütülen Kadın İstihdamını Arttırma Projesinin aşama ve sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı.
Bozkurt, “Ülkem İçin” Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum çalışması kapsamında TOFAŞ’ın tüm çalışanlarının yanı sıra bayi ve paydaşlarına da bu eğitimleri verdiğini, amaçlarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenlerine ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratmak ve bütüncül bir yaklaşımla iş kültüründe ve sosyal hayatta daha eşitlikçi modeller geliştirerek örnek olmak olduğunu ifade etti. 2015 yılında sahada kadın istihdamını arttırmak için başlattıkları çalışmadan bahseden Bozkurt, sürecin başından bugüne yaşanan deneyim ve geri bildirimler hakkında da bilgi verdi.
Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur da “Kapılarını platform üyelerimize açan TOFAŞ’a teşekkür ediyorum. Kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için de kendilerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Her ay WEPs imzacısı platform üyesi bir şirketi ziyaret eden üyeler, firmanın kadın istihdamı konusundaki çalışmalarını dinleyerek şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede platform üyeleri daha önceki aylarda da Yeşim Tekstil, Borçelik ve Chassis Brakes firmalarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları dinlemişti.
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu; Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa’ya taşımak ve iş dünyasında Bursa’yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kuruldu.
BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 31 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.
Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yapmakta.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.