Hava Durumu

Kadınlar,Türk ekonomisini orta gelir gurubundan kurtaracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, “Ülkemizin ekonomik kalkınmasının hızlanması ancak kadınlarımızın katkılarıyla mümkün olacaktır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kadınlar,Türk ekonomisini orta gelir gurubundan kurtaracak
 

BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin ve KGK üyeleri katıldı. Kurul faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Prof. Dr. Kerem Alkin de küresel finans krizi sonrası oluşacak yeni dünya düzeninde kadının rolü hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATINDA YER ALMASI STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, kadınların çalışma hayatına katılmalarının gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kadın girişimcileri teşvik edici politika ve uygulamaların yaygınlaştırılmasını desteklediklerini belirten Aytuğ Onur, “Bizler ülkemizin ekonomik kalkınmasının hızlanmasının ancak kadınlarımızın katkılarıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu yüzden gerek düzenlediğimiz girişimcilik kurslarımızla gerekse de meslek edindirme kurslarımızla kadınlarımıza destek oluyor; ödüllü proje ve yarışmalarla da kadınlarımızı iş hayatına katılma noktasında cesaretlendiriyoruz.” diye konuştu.

 KADININ OLDUĞU YERDE BEREKET VARDIR

Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ise yapmış olduğu konuşmasında kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için çabaladıklarını dile getirdi. Kadın Girişimciler Kurulu’nun ana misyonunun ekonomik değer yaratan kadın girişimci sayısını artırmak, kadın girişimcileri güçlendirmek ve girişimcileri dünya ile bütünleştirmek olduğunu söyleyen Başkan Özdemir, “Türkiye’de kadın istihdamı yeterli değil. Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilmek için kadın girişimciler olarak daha çok çalışmalıyız ve ekonomik yapıdaki etkinliğimizi artırmalıyız. Çünkü kadının olduğu yerde bereket vardır, başarı vardır, nezaket vardır, huzur vardır ve medeniyet vardır.” ifadelerini kullandı. Özdemir, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu’na da Bursa KGK’nın çalışmalarına sağlamış oldukları desteklerden ötürü teşekkür etti.

 ZORLU EKONOMİK SÜREÇTE KADIN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

Toplantıda sunum yapan Prof. Dr. Kerem Alkin, ekonomik olarak tüm dünyada çok çetin bir sürece girildiğini ve Türkiye’nin bu süreçte sağlam durması gerektiğini söyledi. Özellikle 2017 ve 2018 yıllarının dünya için çok zor olacağını ifade eden Alkin, bu süreçte Türkiye’nin kadınların gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağını vurguladı. Alkin konuşmasında şunları söyledi: “Kadınlarımızın Türkiye ekonomisine yeni bir bakış açısı kazandırması gerekiyor. Ekonomimizi daha ileriye taşıyacak , bizi orta gelir eşiğinden kurtaracak olan kadınlarımızdır. Çünkü kadınlar vasatlıktan hoşlanmaz. Sürekli bir arayış halindedirler ve bu işi nasıl daha ileriye götürebilirim diye düşünürler. Kadınların ekonomide üstleneceği rol, Türkiye’yi daha fazla çalıştırmak ve ülkemizin büyüme hedeflerine ulaşması yolunda önünün açılması adına büyük önem taşıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.