Hava Durumu

KALKINMANIN YOLU BURSA’DAN GEÇİYOR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA, Bursa çıkarması kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde BTSO tarafından hayata geçirilen GUHEM’de incelemelerde bulundu. Bu ziyarette konuşan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “BTSO ve BEBKA’nın projeleri Bursa’da kalkınmanın yolunu açıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KALKINMANIN YOLU BURSA’DAN GEÇİYOR
 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) heyeti, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) ev sahipliğinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası BTSO’nun iştiraklerini ziyaret etti. Ziyaretin sonunda heyet, Panorama 1326 Müzesi’ni de gezdi.

‘GUHEM, ALANINDA TEK’

BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak’ın eşliğinde, ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Bursa’ya kazandırılan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret etti. Uzay çalışmalarında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı merkezlerinden biri olan GUHEM’in, gençlere havacılık alanında ilham vereceğini vurgulayan BEBKA Genel Sekreteri Durak, “GUHEM, çocukların ve gençlerin uzay merakını doludizgin yaşayacağı interaktif bir merkez olmasıyla alanında tek olma özelliğine sahip. GUHEM’den sonra da misafirlerimizi Bursa Model Fabrika, Bursa Enerji Verimliliği Merkezi, Bursa Mutfak Akademi, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi & İleri Kompozit Malzeme Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi ile Osmangazi Belediyesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne yapılacak ziyaretlerin ardından uğurladık. Yeni işbirliği imkânlarını ele aldığımız çok verimli bir buluşma oldu” diye konuştu.

‘BURSA, ÇEKİM NOKTASI’

Bursa’nın ticaret alanında en önemli çekim noktalarından biri olduğuna dikkati çeken BAKKA Planlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya da “Bursa’da, özellikle BEBKA’nın destek verdiği projeler kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. BTSO’nun Bursa’ya ve Türkiye’ye kazandırdığı projeler sayesinde ekonomik kalkınmanın yolu açılmış oluyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da kaynak verimliliği teması kapsamında Bursa’da birçok önemli merkez kurulmuş. Biz de her biri alanında öncü ve ilk olma niteliği taşıyan merkezleri farkındalık oluşturmak için yerinde görmüş olduk. Sanayicilerimiz ve halkımız açısından örnek teşkil edebilecek projeler hayata geçirilerek Bursa’ya değer katılmaya devam ediliyor. Tüm Türkiye’nin görmesi gereken merkezleri sanayicilerimiz ve paydaşlarımız ile birlikte ajansımızın işbirliğinde Bursa’da inceleme fırsatı bulmuş olduk. Bu anlamda BEBKA’ya, Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘LOKOMOTİF BİR KENT’

Reymer Tekstil Ürünleri İmalat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Çağrı Pekdiker, Bursa’nın diğer şehirlere öncülük ettiğinin altını çizerek, “Bursa Mutfak Akademi, bizim için çok güzel bir sürpriz oldu, hiç beklemediğimiz bir konsepte sahipti. İçerisinde uygulama, eğitim ve danışmanlık bulunduran bir merkez. Düzenlenen ziyaretlerden çok keyif aldım” dedi. Karmas Limited Şirketi Yöneticisi Tunca Cebeci ise “BEBKA ile BTSO’nun düzenlemiş olduğu bu etkinlik çerçevesinde Bursa Model Fabrika atölyelerinde gördüğümüz ekipmanlar, Zonguldak’taki sanayi sektöründeki gelecek adımlarımıza ışık tutacaktır” diye konuştu. Düzenlenen gezi için BEBKA, BTSO ve BAKKA’ya teşekkürlerini ileten Ankaralılar Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş Şirket Müdürü Serdar Baytemür, “Konu olan yerlerde bilgi birikimi çok yüksek kişilerden aldığımız görüşler sayesinde çok verimli bir gezide bulunduk. Bursa, her sektörde lokomotif bir kent. Bu nedenle bizim Bursa’dan öğreneceğimiz çok şey var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.