Hava Durumu

Mustafa Andıç: “Bursa, inşaat sektöründe de öncü bir kent olmalı”

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mustafa Andıç: “Bursa, inşaat sektöründe de öncü bir kent olmalı”
 Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen ziyarette, sektörün sorunları ve çözümüne yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alındı. İlçe Belediyelerinin imar yönetmeliğini farklı yorumlamasından kaynaklı olarak bazı sıkıntıların yaşandığını Başkan Alinur Aktaş’a ileten müteahhitler, kentsel dönüşüm konusunda yaşanan problemleri de aktarma fırsatı yakaladı.

Yerel seçim sonuçlarının Bursa’ya hayırlı olmasını dileyen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Öncelikle bu önemli göreve yeniden seçilmiş olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, kentimizin geleceğine fayda sağlayacak tüm projelerde sizlerin destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bizler, Bursa’nın tıpkı otomotiv ve tekstil sektörlerinde olduğu gibi inşaat sektöründe de öncü bir şehir konumuna getirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Müteahhitlerin büyük çoğunluğunun imar yönetmeliğini ilçe belediyelerinin farklı yorumlamasından dolayı sıkıntı yaşadığını da belirten Andıç, “Özellikle ilçe belediyelerinin imar yönetmeliğini farklı yorumlamasından ötürü bazı sıkıntılar doğabiliyor. Bu noktada sizlere detaylı bir rapor sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İMSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, imar yönetmeliğinin farklı yorumlanmasının önüne geçmek adına Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda bir çalıştay düzenlenebileceğini kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.