Hava Durumu

Özer Matlı MÜSİAD Bursa’nın Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, iş insanı Özer Matlı’yı ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Özer Matlı MÜSİAD Bursa’nın Konuğu Oldu

MÜSİAD Bursa Şubesi, istişare toplantılarını sürdürüyor. Dernek merkezinde gerçekleşen istişare toplantısının konuğu; Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı ve Matlı Yem Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı oldu. MÜSİAD Bursa üyeleriyle bir araya gelen Matlı, Bursa TB ve TOBB’un faaliyetlerinden, Bursa ve ekonomi gündeminin yanı sıra iş dünyasıyla ilgili gelişmelerden bahsetti.

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıya, Matlı Yem Genel Müdürü, 24. Dönem Bursa Milletvekili Önder Matlı ile Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cihan da iştirak etti.

“Önemli isimleri ağırlıyoruz”

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi YK Başkanı Nihat Alpay, istişare toplantılarında şehrin değerli isimleriyle bir araya geldiklerini ifade etti. Özer Matlı’nın bu şehrin yetiştirdiği önemli bir iş insanı olduğunu belirten Alpay, şehri ve ülkesi için çaba sarf eden herkes için minnettar olduklarını belirtti.

Bursa Ticaret Borsası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin faaliyetlerinden bahseden Matlı, hem kurum hem de kişisel olarak Bursa’nın standartlarını yükseltip her açıdan daha yaşanılabilir bir şehir olması için çabaladıklarına değindi. "Hepimizin toplumsal sorumlulukları" var diyen Matlı, iş dünyası temsilcileri olarak tarım, kültür sanat ve daha birçok alanda şehre katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizdi. "Toprağı ve nereden geldiğimizi unutmamalıyız" diyen Matlı, özellikle Bursa TB olarak hamilik yaptıkları Türkiye`nin ilk ve tek Tarım Lisesi olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

“Geleneksel ve modern tarım öğretiliyor”

Padişah II. Abdülhamid tarafından tarımsal alanda çalışmalar yapılmak üzere “Hamidiye Ziraat Mektebi” adıyla 21 Mart 1891 tarihinde açılan ve günümüzde 60 yatılı olmak üzere toplamda 600 öğrenci kapasitesiyle eğitime hizmet etmeyi sürdüren Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili de açıklamalar yapan Matlı, “Şehrin göbeğinde, ciddi bir alana sahip tarihi bir okul burası. Geleneksel ve modern tarımın bir arada öğretildiği, ülkenin her yerinden öğrencinin tercih ettiği bir eğitim kurumu. Buraya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Okulla ilgili sunum yapan Okul Müdürü Ali Cihan da, “Okulumuzda sadece dört duvar arasında değil, uygulama ve atölye anlamında da eğitim veriyoruz. Ki doğru eğitiminin bu olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl okulumuz yüzde yüz oranla tercih edildi, proje okulu haline geldik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bursa’daki 5 Ar-Ge okulundan biriyiz” diye konuştu.

Söz alan Matlı Yem Genel Müdürü, 24. Dönem Bursa Milletvekili Önder Matlı da, gıda sektörünün dış ticaret fazlası verdiği bir sektör olduğunu, makro ölçüde güçlü olunan bu sektörde mikro ölçüde de odaklanılması gereken konular olduğunu ifade etti.

Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.