Hava Durumu

TURFOOD 3. Gıda Fuarı Sona Erdi

Network Fuarcılık tarafından Merinos AKKM’de düzenlenen TURFOOD 3. Gıda Fuarı sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TURFOOD 3. Gıda Fuarı Sona Erdi

Fuarcılık sektöründe Bursa’nın hak ettiği payı alabilmesi amacıyla hareket eden Network Fuarcılık’ın Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF), Bursa Aşçılar Derneği (BURASDER), Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD), TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Bursa Şubesi ile Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD) işbirliğiyle düzenlediği fuar verimli ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve gıda üreticileri ile toptancıları, et ve süt ürünleri firmaları, içecek firmaları, su ve meyve suyu firmaları, market, restoran ve otel ekipman firmaları gibi gıda sektörünün bileşenlerini buluşturan TURFOOD 3. Gıda Fuarı, pandemi sonrası sektörün ilk buluşması oldu.

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, pandemide böyle bir fuarı yapmanın sektöre büyük bir moral olduğunu ifade etti. Bu fuarın tüm Bursa’nın bir fuarı olduğunu belirten Eker, “2018 yılında Bursa iş dünyası ve turizmini geliştirmek için çıktığımız yolda gıda fuarının 3’üncüsünü gerçekleştirdik. Bizim amacımız bu fuarları hep birlikte yapmaktı, tüm paydaşlarla ve şehrimizin yöneticileriyle bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

“Bursa’nın bu fuarın büyümesine ihtiyacı var”

Eker, şöyle devam etti: “İş amaçlı düzenlenen fuarımız, sadece profesyonellere yönelik bir fuar. Otel, restoran, kafe, market ve catering sektörünün değerli yöneticileri fuarımıza geldi. Türkiye’nin pek çok farklı noktasından önemli ziyaretçilerimiz oldu. Şehir dışından 100 misafiri biz firma olarak ağırladık ve şehrimiz otellerine 100 geceleme katkısı yaptık. 25 kişilik nitelikli bir bir alım heyeti Balkanlardan geldi. Somut iş birliklerinin gerçekleştiğini duymaktan da mutlu olduk.”

Gıda fuarını her yıl üzerine koyarak devam ettirmeyi planladıklarına vurgu yapan Eker, sözlerini şöyle noktaladı: “Seneye burada 120 firma, 120 de yurt dışı alıcı hedefimiz var. Tabi bunu sadece biz yapamayız. Sektör katkı koyacak, odalarımız, kent yöneticilerimiz katkı koyacak. Bursa’da dondurulmuş gıda, tarım ve gıda ürünleri, konserve ürünleri gibi alanlarda çok ciddi bir potansiyel var. Bursa’nın bu fuarın büyümesine de ihtiyacı var. Bursa’da gezilecek görülecek de çok yer var. Fuara gelenler, şehrimizin turizmine de katkı koyacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.