Hava Durumu

Eşinizle ne kadar uyumlusunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 00:06
 

Tıp ve psikiyatri kökenli bir ruh çözümlemecisi olan Carl Gustav Jung, iki kişinin birleşmesini kimyasal temasa benzetmektedir. Bu temasta tepkime varsa, her ikisinin de dönüştürüleceğinden bahsetmektedir.

 

Benlik algısı yüksek yetişen bir toplum haline geldiğimiz varsayıldığında, birleşmelerde uyuşum ve benzeşme azalarak tepkime olasılığı fazla olacaktır. 

 

Ruh eşi bulma peşinden giden bir anlayış da geliştirmemiz işin içine katıldığında, hayatımıza aldığımız insanlara verdiğimiz değeri de tartmak gerekmektedir.

 

Evlilik tanımını yaparak eşimizle olan ilişkimizin önemine değinmek istiyorum. Evlilik; iki kişinin birlikte yaşamak, çocuk sahibi olmak, kendilerine ait değerlerle çocuk yetiştirmek, paylaşmak gibi faaliyetleri yerine getirmek için yasaya uygun olarak birleşmesidir.

 

Eşlerin karşılıklı olarak fizyolojik, psikolojik ve duygusal nedenlerle birbirlerine ihtiyacı vardır. Bu sebeplerden dolayı evlilik birlikteliği psikolojik doğanın ihtiyacı olarak görülmektedir.

 

Evliliğimizde istediğimiz uyumlu ilişkimiz ile, ihtiyacımız olan ailemizin huzurunu yakalama peşindeyizdir.

 

İngiliz klasik liberal filozof John Locke evlilik uyumunu; evlilik ile ortaya çıkan değişikliklerin eşler tarafından birbirlerine uyum sağlayarak özümsendiği, eşlerin sağlıklı iletişime sahip olabildikleri, çatışmalardan uzak durulan ve ortaya çıkan çatışmaların iki tarafı da tatmin edecek şekilde ortadan kaldırıldığı, tarafların taviz verseler de mutluluk duydukları adaptasyon olarak tanımlamaktadır.

 

Eşimizle aramızdaki farklılıkları kabul ederek çatışmalardan uzak durmamız, ilişkimizin köklerinin sağlam bir şekilde yerleşmesini sağlayacaktır. Aile fidanımız saygıyla güçlenecek ve ileride evlatlarımızla sağlıklı ilişkiler geliştirmemize ortam oluşturacaktır.

 

Aile psikolojisinde uyumlu ve sıcak ilişkiler, anne-babadan çocuklara doğru yayılmaktadır. Eşler arası gelişen uyum, yuva sıcaklığını anne-baba ve çocuk ilişkilerine verecektir.

 

Hepimize ihtiyacımız olan, mutlu ve huzurlu bir yuva kurmamızı diliyorum…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.