Hava Durumu

400 kiloluk domuzu vurunca 'bu kesin haber olur' dediler

Bursa’nın dağ ilçelerinde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen yaban domuzlarına karşı seferberlik ilan eden avcılar, Büyükorhan ilçesinde 400 kilogram ağırlığında domuz avladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2021 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2021 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
400 kiloluk domuzu vurunca 'bu kesin haber olur' dediler

Ölü yaban domuzunu traktörün arkasına bağlayıp köye kadar çeken çiftçilerin "akşama kesin haber olur" yorumları dikkat çekti.
Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde ekili tarlaları talan eden yaban domuzları, ilçedeki tarımla uğraşan vatandaşları canından bezdirdi. Son zamanlarda tarlalarına dadanan dev yaban domuzları olduğunu fark eden köylüler, domuz avına çıktı. Bir grup avcı sabahın erken saatlerinde 400 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen bir yaban domuzunu avlamayı başardı. Ölü domuzu traktörün arkasına bağlayıp çeken avcılar domuzun büyüklüğü karşısında birbirlerine 'bu akşama kesin haberlere çıkar' yorumlarında bulundular.
Ava çıkan çiftçiler her gece onlarca dönüm ekili alanların zarar gördüğünü belirtirken, bu yaşına kadar bu kadar büyük domuz ile karşılaşmadığını söyleyen Hakan Turhan ise, "Yıllardır avcılık yapıyorum ve pek çok sürek avına katıldım ama böyle bir domuz görmedim. Çok hızlı gidiyordu. Tecrübeli bir ekibimiz var. İyi tertip aldık. Köpeklerimiz iz sürdü. Bu domuz çiftçilerin korkulu rüyasıydı. Bölgedeki en büyük tarım zararlılarından birini etkisiz hale getirdik" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.