Hava Durumu

“Boyun Kadar Kitap Oku” başvuruları başladı

Nilüfer Belediyesi’nin öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırdığı örnek çalışmalarından biri olan Boyun Kadar Kitap Oku etkinliği yeni eğitim öğretim döneminde de devam ediyor. Kitap okuyarak bu etkinlikte yer almak isteyen 8- 14 yaş grubundaki öğrenciler için başvuru süreci başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Boyun Kadar Kitap Oku” başvuruları başladı

Nilüfer’deki öğrenciler yeni eğitim öğretim döneminde de  “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi aracılığıyla bol bol kitap okuyacak. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Nilüfer Rotary Kulübü iş birliğiyle her yıl düzenlediği ve giderek daha çok öğrencinin katılım gösterdiği Boyun Kadar Kitap Oku etkinliği süreci 2021-2022 eğitim öğretim dönem için başlıyor. Öğrenciler yıl boyunca okudukları kitapların özetlerini çıkaracak. Dönem sonunda da en fazla kitap okuyan okullar ve öğrenciler çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.
 Boyun Kadar Kitap Oku etkinliğine başvurular 20 Eylül’de başladı. Etkinliğe Nilüfer ilçesindeki devlet okullarında okuyan 2., 3., 4., 5., 6., 7 ve  8. sınıf öğrencileri başvurabiliyor.
Okuma alışkanlığına destek olmak amacıyla Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Rotary Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin başvuruları 31 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.
Projede yer almak isteyen öğrencilerin www.boyunkadarkitapoku.org adresini

ziyaret ederek başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Başvurusunu yapan öğrenciler dönem başından itibaren okudukları kitapların özetlerini  “Özet yükle” ekranından yazabilecek . Özet yükleme 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü sona erecek.

Kitap özetlerinin değerlendirilmesinde, öğrencinin kendi yorumuyla yazıp yamadığına dikkat edilecek. Öğrencilerin okuduklarını biriktirmeden özetleyebilmesi adına, bir günde en fazla 2 kitap özeti yüklenebilecek. Proje sonunda, ilkokulda her sınıf düzeyinden ilk 20’şer öğrenci, ortaokulda ilk 15’er öğrenci “Okuma Şampiyonu” olacak.
Kütüphane üyeleri ve Nilüfer İlçesine bağlı devlet ilköğretim ve ortaöğretim okulu öğrencileri arasından 8- 14 yaş grubunu kapsayan Boyun Kadar Kitap Oku etkinliği sonucunda en çok kitap okuyan çocuklara ve onların aracılığı ile sınıflarına değişik ödüller verilecek.
Ayrıca projeye katılan tüm öğrenciler ve öğretmenler de kitap armağanı kazanacak. Öğrenciler proje ile ilgili bütün bilgileri www.boyunkadarkitapoku.org  adresinden takip edebilecek.  İsteyenler ayrıca 0224 486 62 46 numaralı telefondan  Nilüfer Çocuk Kütüphanesi’ni  arayarak da bilgi alabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.