Hava Durumu

Bursa'da araba garajında "sanat tersanesi"

Bursa’da evinin otoparkını atölyeye çeviren ahşap ustası, ürettiği maket gemileri sevdiklerine hediye ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2021 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2021 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da araba garajında "sanat tersanesi"

Bursa’da yaşayan 57 yaşındaki 3 çocuk babası Ahmet Sevik, evinin kullanılmayan otoparkını ahşap atölyesine çevirdi. Daha önceleri evinin balkonunda ahşap gemiler, at arabaları, biblolar ve diğer hediyelik eşyaları yapan Sevik, bu ürünleri sevdiklerine hediye ediyor. Bir geminin boyutuna göre imalat süresinin değiştiğini ifade eden Ahmet Sevik, ahşap bir sandalın 3 ay zamanını aldığını dile getirdi. Asıl mesleği karavan ustalığı olan ve emekli olduktan sonra ahşaba daha çok vakit ayırdığını kaydeden Ahmet Sevik, herkese ahşap sanatı ile uğraşmalarını tavsiye ediyor.
35 yıl önce bacanağının kendisine verdiği maket gemi plânı ile modelciliğe başladığını belirten Ahmet Sevik, “Daha önce evimin balkonunda bu işi yapıyordum. Daha sonra araba garajını atölye hâline getirdim. Ahşap el sanatları üzerine iki kere sergi açtım” dedi.
Ağırlıklı olarak olta sandalı, Karadeniz balıkçı teknesi yaptığını anlatan Sevik, “Modele başladığınız zaman devamlı kendinizi o işe vermeniz gerekiyor. Boş zamanlarımda yaptığım için bir gemiyi 3 ayda bitiriyorum. Bugüne kadar bunları satmadım, hep çevreme hediye ettim. Çocuklarıma hatıra kalacak” diye konuştu.
El sanatı, ahşap işleri ile uğraşmanın çok güzel olduğunu kaydeden Ahmet Sevik, sanatla uğraşan insanlardan zarar gelmeyeceğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.