Hava Durumu

Bursa'da “Doğanın Dilini Öğreniyorum-2” projesi tamamlandı

TÜBİTAK- 4004 16. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yürütücülüğünü Bursa Çınar Anadolu Lisesi’nin yaptığı "Doğanın Dilini Öğreniyorum-2" adlı proje tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2022 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da “Doğanın Dilini Öğreniyorum-2” projesi tamamlandı

Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen 103 proje arasında yer alan ve projesi kabul edilen 6 Anadolu Lisesinden biri Bursa Çınar Anadolu Lisesi oldu. 

Projede; Bursa Çınar Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Uzman Biyolog Emine POYRAZ yürütücülüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhayat DALKIRAN iş birliğiyle yapıldı. 28 kişiden oluşan proje ekibi ile 10 ayrı doğal ortamda 43 etkinlik yapıldı.

31 Ağustos-6 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan projede; Bursa ili Osmangazi ilçesinde bulunan 24 liseden 11.sınıfta öğrenim gören 32 öğrencinin katılımıyla ekolojik temelli doğa eğitimi gerçekleştirildi.

“Doğanın Dilini Öğreniyorum-2” projesi ile öğrencilerimiz bilim, doğa ve sanatla buluşturularak bu doğrultuda farkındalıkların arttırılması amaçlandı. Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı proje kapsamında çevre ve doğanın gündelik yaşamdaki öneminin kavranması, çevre ve doğanın korunmasının gerekliliği üzerine de etkinlikler yapıldı.

Proje hakkında detaylı bilgi ve proje sosyal medya hesaplarına aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir.

https://bursacinaranadolulisesi.meb.k12.tr/

https://doganindiliniogreniyorum.com/

https://www.instagram.com/dogayiogren/

https://www.facebook.com/dogayiogren1

https://twitter.com/dogayiogren

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.