Hava Durumu

Bursa Şoförler Odası’ndan önemli uyarı…

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan Bayramı öncesi yola çıkacak olan sürücülere uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Şoförler Odası’ndan önemli uyarı…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok vatandaş, bayram vesilesiyle tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmenin hayaliyle yollara çıkmaya başladı veya önümüzdeki bir iki gün içerisinde çıkmaya başlayacak.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır da yola çıkan ve çıkacak olan sürücülere; hız ihlalleri, hatalı sollamalar, yorgunluk, dikkatsizlik ve araç bakımları konusunda uyarılarda bulundu.

Şehirlerarası yollardaki trafiğin bu dönemlerde normalden daha yoğun olduğuna dikkat çeken Çakır, "Bayram vesilesiyle yola çıkacak olan tüm hemşerilerimizden istediğimiz her zaman olduğu gibi kurallara riayet etmeleri ve uymalarıdır" dedi.

ARAÇ BAKIMLARINIZI YAPTIRMADAN YOLA ÇIKMAYIN

Sürücülere, yol ve sürüş güvenliği için yola çıkmadan önce de yerine getirmesi gereken yükümlülüklerinin olduğunu anımsatan Çakır, kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araçların periyodik bakımlarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Şehirlerarası uzun yolculuklara çıkacak sürücülerin iki saatte bir mola vermek suretiyle kan dolaşımı için kısa yürüyüşler yapmasının hayati önem taşıdığının altını çizen Çakır, “Ayrıca aracınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce aracımızda tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.