Hava Durumu

Bursa’daki Ağrılılara çok kapsamlı dernek binası

Bursa Ağrı ili ve İlçeleri Derneği Başkanı Erhan Öztürk’ün girişimiyle Nilüfer’de alınan dernek binası arsasının tanıtımı ve inşası için önceki akşam Nevi Çeşni’de çevre illerdeki dernek ve federasyon başkanları ve iş insanlarının katılımıyla projenin lansmanı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’daki Ağrılılara çok kapsamlı dernek binası

www.kulisbursa.com'da Burhan KAYA'nın haberine göre;

Bursa Ağrı ili ve İlçeleri Derneği tarafından organize edilen toplantıda AK Bursa İl Başkan Yardımcıs Fuat Alparsan, BTSO Meclis Üyeleri Haşim Kılıç, Yüksel Taşdemir, İş İnsanı Celal Demir, gibi önemli isimler yer aldı.

Bursa Ağrı ili ve İlçeleri Derneği Başkanı Erhan Öztürk, gelen konuklara dernek yeri arsası alınması süreci ve derneğin projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erhan Öztürk konuşmasında;

“Yaklaşık 10 yıldır bu derneğin başkanlığını yapıyorum. Çok zorluklar çektik. Kendimize bir hedef koyduk, Ağrılılara yakışır bir mülk olması için bir arsa aldık. Bina yapımı için Ağrılı iş insanlarına ihtiyacımız var.” dedi.

Amacımız kimliğimizdir diyen başkan Öztürk,  “hepimiz Ağrıyı düşünerek ona göre adım atmalıyız. Bursa dışında Kocaeli ve İstanbul dernek ve federasyon başkanları da buradadır. Geçmişte sıkıntılarımız oldu. Geçmişe sünger çekerek hepimiz omuz omuza vererek başarabiliriz. Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bunun için Nilüfer’de 450 metrekare yer aldık, fakat çabamız bir yere kadardır. Ruhsatımızı da  aldık. Bundan sonraki iş siz değerli Ağrılılara kaldı. Benim kadar herkes gücü dahilinde bu şehirde  Ağrı’nın sesi olmaya devam edecegiz” sözlerini kullandı.

Başkan Erhan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bursa’nın her kademesinde  şehrimizi temsil eden kıymetli hem şehrilerimiz var. Bu koltuğa kalıcı olmak için gelmedik. Zamanı gelince bir başka arkadaşımız devr alabilir. Biz eleştiriden, hesap sormaktan da korkmuyoruz. Bizimle tek yürümeyecek dernek işleri. Bundan sonra sizlerle önemli yerlere ulaşacaktır. Bursa’daki Ağrılılara yakışır çok kapsamlı bir dernek binası yapmak için yola koyulduk. İşin büyük kısmını başardık, geri kalan kısmı inşasıdır, bunun için de desteğinize ihtiyacımız vardır” şeklinde konuştu

AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Fuat Alparslan ise proje hakkında şunları söyledi:

“Biz Bursa'da yaşayan Ağrılar olarak her zaman başımız dik alnımız açık yaşıyoruz. Bursa'da doğduğumuz yerin kültürünü birliğimizi ve beraberliğimizi de yaşatmak zorundayız.

İi  insanımız Celal Demir’de çok emeği olan bir isim. Katkılarından dolayı teşekkür diyorum. Bu vesileyle diğer derneklerin de bu çatı altında birleşmesini umut ediyorum. Bursa'da her Ağrılıyı bu çatı altında  kucaklamak istiyoruz” sözlerini kullandı.

Dernek yönünden muzdaripim sözleriye konuşmasına başlayan İş İnsanı Celal Demir;

“Bizim kültürümüzün olmazsa olmazı taziye evi projesi gerekli girişimlerden sonra ruhsatı alındı. Bizi burada temsiliyet bakımından önemli olacak bir proje. Keşke üç dernek yerine tek çatı altında birleşmiş olsaydık. Ağrılı olarak siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir konumdayız Bursa’da. Derneğin hayata geçirilmesiyle büyük bir ekskliği gidermiş olacağız ve bu dernek amacına uygun hareket edecektir” dedi.

Yemek programı sonrası tanışma konuşmaları yapıldı. Mikrofonu alan tüm konuşmacılar dernek binası ve taziye evi projesinin olumlu bir adım olduğunu vurguladı.

Toplantı sonra toplu fotoğraf çekindi, sonrasında başkan Erhan Öztürk İş İnsanı Celal Demir’e katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.