Hava Durumu

CHP'de hüzünlü bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programı, gelenekselleştiği üzere Bayramın ikinci günü Kültürpark Özgen'de çok yoğun katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2022 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2022 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CHP'de hüzünlü bayramlaşma

Bayramlaşma töreninde 22 ve 23'ncü Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in vefatının hüznü yaşandı. Tüm konuşmacılar Demirel'i saygı ve sevgi ile anarken, programa konuk olan İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da Balat'taki demiryolu ana istasyonuna Kemal Demirel'in adının verilmesini önerdi.

Bayramlaşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Yüksel Özkan ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Gençlik Kolları ve partililer katıldı. İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da CHP'nin bayramlaşma töreninde hazır bulundu.

KARACA: "KEMAL DEMİREL, BURSA'DAKİ 1 NUMARALI ÜYEMİZDİ"

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, uzun bir pandemi döneminden sonraki ilk bayramlaşmada buluştuklarını hatırlatarak, "Maalesef güne çok üzücü bir haberle başladık, hepinizin tanıdığı, ömrünü CHP saflarında çalışmaya adamış Kemal Kemirel ağabeyimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz" dedi. Bursa'ya geldiği günden buyana Demirel'i tanığının altını çizen Karaca, "Hiçbir zaman CHP çizgisinden ayrılmadı. 1992 yılında Altıparmak'taki il binamızı tutmuştuk. Kemal Demirel üye defterlerini getirdi, kırmızı kaplı. Üniversite öğrencisiydim o zaman, senin yazın güzeldir dedi, üyeleri yazalım. CHP açıldıktan sonra Bursa'daki 1 numaralı üyemizdi, onu üye defterine 1 numaralı üyemiz olarak ben yazmıştım. Tüm camiamıza başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

KARABIYIK: "ADALET VE KALKINMA PARTİLİLER PANİKLEMİŞ DURUMDA"

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, birlik beraberlik mesajları verirken herkesin bayramını kutladı. Siyasete dönemin Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in ısrarı ile girdiğini belirten Karabıyık, "Benim siyaset hayatımın ilk adımı bugün kaybettiğimiz ağabeyim Kemal Demirel ile 2011'de başladı. Benim için anlamı çok büyüktür, çok emeği var" diye konuştu.

Bayramda siyaset yapmayı sevmediğini ancak AKP'nin Bursa bayramlaşmasında Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu ile ilgili yaptığı konuşmalara işaret etmek gerektiğini belirten Karabıyık, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nı ve Bursa olarak Hakan Çavuşoğlu'nun gerçekten paniklemişler olarak görüyorum. İktidar gidiyor diye korkularına yoruyorum, bu korkuyu çok yansıtmışlar. Altılı masayı biliyorsunuz, gümbür gümbür geliyor, iktidar çok yakın. Aydınlık günler geliyor" şeklinde konuştu.

TATLIOĞLU: "ANA İSTASYONA KEMAL DEMİREL'İN ADINI VERELİM"

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun katılımcıları selamlamasının ardından kürsüye gelen İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu konuşmasında Kemal Demirel'i saygıyla anarak, "O Bursa'ya nüfuz etmiş bir siyasetçiydi. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma teklifim şudur. Allah bize iktidar nasip ederse, Balat'taki demiryolu ana istasyonuna Kemal Demirel adını verelim ve Kemal Demirel'in hatırasını böyle yaşatalım" dedi.

KONUŞMALARDA BİRLİK-BERABERLİK ÖN PLANA ÇIKTI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuşmasında "Önümüzde bir seçim var 2023. Hep beraber son bir yılda çok çalışacağız" derken 21 Mayıs günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek Milletin Sesi-2 Bursa Mitingine herkesi davet etti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bayramlaşma tebriğinden sonra iktidarın politikasını eleştirirken, "Gün dayanışma günüdür. Sesimizi en yüksek şekilde çıkaracağız. Halktan yana olacağız" diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Millet İttifakı olarak çok çalışacaklarını söylerken birlik beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da bayramlaşma programında konuşurken, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar olduğunu söylerken buruk bir bayram geçirdiklerini, milyonlarca vatandaşın yoksulluk içinde olduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'de kürsüde söz alırken herkesin bayramını tebrik etti. Bozbey, "Önümüzde iki tane yol var.Bir tanesi karanlığa giden bir yol, diğer yol ise demokrasinin, özgürlüğün, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu. Onun için işimiz çok kolay değil. Araştırmalar Millet İttifakı'nın önde olduğunu gösteriyor ama kolay değil. Çok çalışmamız gerek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.