Hava Durumu

İMO Bursa Şubesi’nden, İDO seferlerinin iptali ile ilgili açıklama

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO)’nun Bursa – İstanbul arasındaki arabalı feribot seferlerine ara vereceğini duyurmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a “Hizmet, ivedilikle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri olan BURULAŞ ve BUDO tarafından gündeme alınmalı, Ocak ayından itibaren ortaya çıkacak mağduriyetleri giderebilmek adına şimdiden önlem alınmalıdır. Aynı zamanda bu durum belki de bir fırsata çevrilerek BUDO ve İDO iskeleleri birleştirilmek suretiyle tek bir merkez iskeleden yürütülmesi hem Bursa hem de Mudanya için çokta faydalı olacaktır” çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2021 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2021 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İMO Bursa Şubesi’nden, İDO seferlerinin iptali ile ilgili açıklama

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO)’nun Bursa – İstanbul arasındaki arabalı feribot seferlerini durduracağı açıklamasını kentin şehirlerarası ulaşımı noktasında değerlendiren İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şu şekildedir:

“Bilindiği üzere 2007 yılından beri Mudanya – Yenikapı arasında arabalı feribot ile Bursa – İstanbul deniz ulaşımı kesintisiz sürmekteydi. Yakın zamanda aldığımız habere göre İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Ocak 2022 tarihi itibariyle bu hattın faaliyetlerini durduracağını duyurmuştur. Sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı yapılan bu seferlerin neredeyse tamamı dolu olarak yapıldığına defalarca şahit olmuşuzdur. Bu hat sayesinde Bursa – İstanbul arasındaki bağlantı; otoban, köprü ve yakıt maliyeti ile zamandan tasarruf edilerek Avrupa yakasına kurulabiliyordu. Aynı zamanda gerek BUDO gerekse İDO’nun kış aylarında hava muhalefeti dolayısıyla Deniz Otobüsü seferleri çok sık iptal oluyorken, Arabalı Feribotun bu hava muhalefetinden fazlaca etkilenmediği de biliyoruz. Açıkçası böyle güvenli ve neredeyse yüzde 100 kapasite ile hizmet veren bir hattın neden durdurulduğunu merak etmekteyiz.

BUDO – İDO İSKELELERİ BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Eğer ki bu duraksama uzun sürecek ya da hiç yapılamayacak ise bu hizmet; ivedilikle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri olan BURULAŞ ve BUDO tarafından gündeme alınmalı, Ocak ayından itibaren ortaya çıkacak mağduriyetleri giderebilmek adına şimdiden önlem alınmalıdır. Aynı zamanda bu durum belki de bir fırsata çevrilerek BUDO ve İDO iskeleleri birleştirilmek suretiyle tek bir merkez iskeleden yürütülmesi hem Bursa hem de Mudanya için çokta faydalı olacaktır. Bilindiği üzere BUDO İskelesi etrafında yeterince otopark alanı olmadığından ve aynı zamanda BUDO – Bursa arasında yolcu taşıyan toplu ulaşım araçlarının yolcu indirme-bindirme, duraklama ve manevra hareketleri sırasında ulaşım ağında ciddi anlamda sorun yaşadığını sık sık gözlemliyoruz.

Dolayısıyla Bursa, Ocak ayının başı itibariyle karşı karşıya kalacağı bu ulaşım ağının eksikliğinden daha fazla zarar görmeden tedbirlerin alması gerekmektedir. Bunun için öncelikle, ‘Bu durum bir durdurma mı? Yoksa seferler tamamen kaldırıldı mı?’ sorularına cevap bulunmalı, konu ile ilgili kamu kurum ya da kuruluşları ivedilikle bu sorunun üstesinden gelmelidir.

Belki de Bursa bu durumu bir fırsata çevirerek İDO’nun elinde olan bu pazar gücünü BUDO bünyesinde Bursa’ya kazandırabiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.